Најновије

МИГ И СУХОЈ ПОСТАЈУ ЈЕДНО, ПРАВЕ СУПЕР АВИОН! Русија повукла потез који ће променити свет авијације! Најстрашнија мора НАТО управо... (ВИДЕО)

Због развоја и производње свих руских борбених авиона, доћи ће до уједињења компанија МиГ и Сухој у Дивизион војне авијације.

Сухој (Фото: sukhoi. org)

До спајања ће доћи у оквиру корпорације "Уједињена ваздухопловна корпорација" (ОАК), пренела је 6. фебруара саопштење руске државне корпорације "Ростех" новинска агенција "Интерфакс".

Из Ростеха је саопштено и да ће на челу новог удружења бити бивши генерални директор МиГ-а Иља Тарасенко који ће истовремено задржати место заменика генералног директора ОАК задуженог за војно-техничку сарадњу а медији су пренели да је Тарасенко већ сутрадан 7. фебруара постао нови директор компаније Сухој.

Тарасенко ће се, према појашњењу које је добијено из ОАК-а, бавити формирањем Дивизиона војне авијације ''Уједињене ваздухопловне корпорације'' и то на бази компанија МиГ и Сухој. Нова организациона структура бавиће се развојем, производњом, продајом и одржавању свих актуелних и перспективних авиона борбене авијације.

Консолидација главних научно-производних капацитета војне ваздухопловне индустрије омогућиће ефикаснију примену постојећих програма и развој перспективних пројеката. Компанија Сухој је крајем 2017. године била најпрофитабилнија компанија у саставу ОАК а у 2018. години испуњене су уговорне обавезе у вредности од око 1,8 милијарди долара док је нето добит износила око 63 милиона долара. У истој години компанија МиГ је имала приход од око 1,4 милијарде долара од чега нето добит од око 55 милиона долара.

Истовремено са саопштењем о уједињењу МиГ-а и Сухоја саопштено је да је савет директора компаније Сухој изабрао Иљу Тарасенка за генералног директора компаније. На том месту он је заменио Игора Озара, који је како је пренесено, напустио компанију. За време његовог руковођења компанија је склопила и испунила велике уговоре за испоруку фронтовских бомбардера Су-34 и вишенаменских борбених авиона Су-35, завршила прву фазу испитивања ловца 5. генерације Су-57 и припремила га за серијске испоруке.

У делу руских медија се међутим појавила информација да ће Озар ипак бити смењен због пада првог серијског Су-57 који се догодио 24. децембра 2019. Тај авион је пред Нову годину требало да буде предат руским Ваздушно-космичким снагама. Нови директор Сухоја Иља Тарасенко је добро упознат са обе компаније које ће формирати нови војни дивизион ОАК-а, у Сухоју је радио у периоду од 2001. до 2009. године а у МиГ-у између 2009. и 2014. да би генерални директор постао 2016. године.

Прочитајте ОВДЕ   зашто је Америка у страху.

Извор: tangosix. rs/Живојин Банковић

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА