Најновије

СРАВНИЛИ ИХ! Руски авиони уништили све турске тенкове у Сирији!

Ердоганово кршење споразума са Москвом резултирало је великим губицима за Турску у Сирији. Од почетка прошле недеље, турске трупе и про-турски терористи изгубили су скоро стотину јединица оклопних возила илегално превезених у Сирију. Њих није уништила Сирија, већ руска војна авијација која напада непријатеља.

Су-27 (Фото: Јутјуб)

Према аргументима локалних и страних новинских агенција, Турска је изгубила најмање 23 тенка у Сирији, око 50 оклопних транспортера и оклопних возила, 18 МЛРС инсталација, више од 20 војних камиона и два магацина са оружјем и муницијом.

Напади руских војних авиона извршени су углавном на највеће магацине са опремом, а често су оклопна возила уништавана одмах приликом преласка турско-сиријске границе.

Губици међу милитантима, који су већ примили турске тенкове и оклопне транспортере, никако нису безначајни – око 300 терориста је погинуло тек након што су ударили у конвоје и локације непријатељских снага.

Према бројним изворима, Русија активно одржава контакте са турском страном, а чим је Анкара одбила да призна везу са овим конвојима и изјавила да не зна ништа о илегалном преласку сиријске границе, извршени су напади на колоне и конвоје.

Прочитајте ОВДЕ  шта је пре тога урадио Ердоган.

Извор: Српски телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА