Најновије

ИЗ ПЕНТАГОНА ОТКРИЛИ ПЛАНОВЕ ЗА СИРИЈУ: Долази до неизбежног судара Русије и Турске у Идлибу?!

Сједињене Државе верују да су Русија и Турска "врло близу" опсежнијег сукоба у сиријском Идлибу и надају се да ће га моћи избећи, рекао је портпарол Пентагона Џонатан Хофман новинарима у среду.

Руска војска (Фото: mil.ru)

 

„Видимо да су Руси и Турци били врло близу да имају опсежнији сукоб. Надамо се да ће наћи решење да то избегну “, рекао је Хофман на брифингу за новинаре.

Џонатан Хофман (Фото: Јутјуб)

Позвао је међународну заједницу да изврши додатни притисак на сиријске власти како би зауставили своју офанзиву на Идлиб. Хофман је одбио да каже да ли су САД у контакту са дотичним странама по том питању.

У децембру су сиријске владине снаге покренуле офанзиву како би повратиле области у покрајини Идлиб, последњем преосталом упоришту џихадиста у земљи.

Напетости у региону додатно су ескалирале након што су сиријске снаге 3. фебруара гранатирале турску осматрачницу, усмртивши осам људи и потакнувши низ одмазданих удара. 

Раније у среду, турски председник Реџеп Тајип Ердоган упозорио је да би Турска могла у било којем тренутку покренути војну операцију у Идлибу.

Према подацима Уједињених нација, готово 900.000 цивила било је приморано да напусте своје домове због текуће војне ескалације на северозападу Сирије од 1. децембра.

Ко је напао руску базу у Сирији Хмејмим, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА