Најновије

МИЛОВ ИЗДАЈНИЧКИ РЕЖИМ ЗОВЕ АЛБАНЦЕ И МУСЛИМАНЕ ИЗ ДИЈАСПОРЕ У БОРБУ ПРОТИВ ЛИТИЈА: Очајнички потези власти у Црној Гори!

Наравно, додаје посланик Вучуровић, постоји и она неподобна дијаспора, коју овај издајнички режим посматра као непријатеље државе и на њих се и не осврће, јер њих, као представнике Петровићке и Немањићке Црне Горе, не могу да злоупотребе и купе за своје јефтине интересе.

Мило Ђукановић (Фото: predsjednik.me)

Дијаспора ће дати пуни допринос очувању Црне Горе и заштити државе од настојање неких да је врате у средњи век - верује министар спољних послова Срђан Дармановић.

То је саопштио на промоцији монографије "Дијаспора Црне Горе".

Посланик Демократског фронта Јован Вучуровић каже да министар Дармановић вероватно мисли на дијаспору блиску режиму Мила Ђукановића.

- Последњи потези врха ДПС-а показују да се та профитерско-криминална организација налази у потпуном расулу. И сада покушавају да "ухвате ваздух" након што су стотине хиљада грађана у литијама И бране истинску Црну Гору. Министар Дармановић покушава да окупи некакву послушничку, подобну дијаспору, коју имамо прилике да видимо када од избора до избора, за неку јадну надокнаду, долеће из Луксембурга, Немачке и других држава да гласа ДПС или БС, и тако кроје судбину Црној Гори и њеним грађанима - каже Вучуровић.

Наравно, додаје посланик Вучуровић, постоји и она неподобна дијаспора, коју овај издајнички режим посматра као непријатеље државе и на њих се и не осврће, јер њих, као представнике Петровићке и Немањићке Црне Горе, не могу да злоупотребе и купе за своје јефтине интересе.

- Дијаспору треба окупљати око неких вредности, а у овом случају злочиначки режим их окупља и хушка против истинске, већинске Црне Горе, која у литијама брани нашу СПЦ и њене светиње и која следи дух и наслеђе својих јуначких предака. Дармановић би требало да зна да је битка у коју је режим кренуо унапред изгубљена и да издајнички Монтенегро не може победити Црну Гору - оцењује Вучуровић.

Аналитичар Војин Грубач питао је министра Дармановића, на коју дијаспору је мислио министар спољних послова Црне Горе када је рекао: "Дијаспора ће дати пуни допринос у одбрани Црне Горе?"

- Не желимо веровати да министар позива Бошњаке и Албанце да бране његов сатанистички закон који је усмерен искључиво и само против Митрополије?! Наиме, ако министар позива Бошњаке и Албанце да помогну у агресији државе против Митрополије, тада се ради о безумном и очајничком позиву режима на међуверски конфликт - каже Грубач.

Додуше, истиче он, тај крик представља и признање тешког пораза сатанистичког закона, јер је режиму итекако познато да је против њега 90 одсто православног народа Црне Горе!

- Опет, ако Дармановић позива дијаспору на тзв. "одбрану државе", а не мисли не те грађане, тада се морају отворити границе па ће му доћи 300.000 Срба и Црногораца из дијаспоре да учествују на литијама, од чега му може тако позлити да га последично и "срчика опали". У том случају министар чак не мора бринути где ће се ти Срби и Црногорци сместити, јер имају своје куће и имања у Црној Гори, и то вековима. Управо зато, Дармановић мора прецизирати на кога је мислио када је рекао то што је рекао - наводи Грубач.

- Дијаспора ће дати пуни допринос у одбрани Црне Горе. Изјава министра спољних послова потпуно је недоречена, недовршена, па инспирише неколико питања, а на челу колоне налази се питање: Од кога - наводи аналитичар Лука Радоњић.

- Од кога ће дијаспора одбранити Црну Гору? Да ли дијаспора планира да одбрани Црну Гору од грађана и грађанки који у њој живе? Од свих оних чији су преци вековима живели у Црној Гори, од оних чији су преци гинули за њену слободу? Од Цркве која је у темељима ове државе? Од Устава који Црну Гору дефинише као секуларну државу, а који ДПС крши са највишег државног нивоа најавом да ће партија уређивати питање Цркве? Од омладине и деце која учествују на масовним литијама? Или можда од прелимираног извештаја известиоца Савета Европе у којем се каже да је правосуђе подложно политичком утицају, да је поверење у изборни процес хронично поткопано због куповине гласова, притиска на бираче, запошљавања у државним органима на основу партијске књижице - пита Радоњић.

Или, пак, додаје он, од дела извештаја у којем се каже да је Ђукановић најдуговечнији владар у Европи од пада комунизма?

- Или можда од све чешћих наслова у западним медијима који председника ДПС-а називају аутократом и превазиђеним политичарем? Или су можда сви они, како рече уредник чувене Живе истине, под утицајем великосрпске завере на глобалном нивоу? Ништа мање важно од ових је и питање – ко ће то бранити Црну Гору од свих ових људи? Ко су јунаци, на кога Дармановић све мисли када каже дијаспора? Ко то, од људи који живе ван Црне Горе планира да брани Црну Гору од грађана који живе у њој? Ко то планира да брани Црну Гору – од ње саме - наводи Радоњић.

Све су ово важна питања,  истиче он, посебно ако се узме у обзир да је Дармановић познат као политичар од "великог утицаја", а вероватно ће и одгововорити, можда већ у некој од тв емисија на РТЦГ у којима редовно показује "завидан ниво самопоуздања" да гостује – сам.

Како је француски пуковник стао у одбрану српског народа прочитајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА