Најновије

СРБИЈА ЈЕ У ВЕЛИКОЈ ОПАСНОСТИ, НАМЕТНУТ НАМ ЈЕ КОМПЛЕКС ГЕНОЦИДНОСТИ: Шешељ у новој књизи обелоданио тајне о Сребреници

Злочин се десио, али геноцида у Сребреници није било - изјавио је у Чачку председник СРС Војислав Шешељ, додајући да је требало да Срби први суде злочинцима.

Војислав Шешељ (Фото: Јутјуб)

Они кажу да народ не може бити геноцидан, да су оговорни појединци, групе. Геноцид као злочин над злочинима, као најтеже кривично дело које је упознала историја човечнства, не може извршити човек појединац или група људи, већ га може извршити само држава или нека формација слична држави - нагласио је Шешељ.

Сматра да због тога морамо победити у овој пропагандној борби, јер су докази на нашој страни, на нашој су страни чињенице.

- У овим ратовима је било разноразних злочина, тешких, крвавих, али није било геноцида. Многи људи олако посежу са тврдњом то је геноцид. Постоји јасна дефиниција геноцида у међународној конвенцији која мора да се стриктно тумачи и примењује. Геноцид је уништење једне расне, етничке, националне или верске групе као такве - објашњава Шешељ.

Зашто у Сребреници није било геноцида, трвди Шешељ и додаје да је тамо стрељана једна група ратних заробљеника, њих између 1.000 и 1.200, карактеришући то као злочин.

Како је француски пуковник стао у одбрану српског народа прочитајте ОВДЕ.

Извор: mna.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА