Најновије

АРКАНОВОГ УБИЦУ ЧУВА ЕНГЛЕСКА МИ6! Спречавају изручење Србији, а за то постоји посебан разлог!

Стране слижбе спречавају изручење Добросава Гаврића (45) из Јужноафричке Републике, тврди Божидар Спасић, бивши високи функционер ДБ-а.

Жељко Ражнатовић (Фото: Јутјуб)

Спасић наглашава да су стране службе учествовале у убиству Аркана и да их је страх да Гаврић не проговори.

- Те службе које су биле умешане у Арканово убиство спречавају изручење Гаврића. Разне службе су тражиле Аркана пре убиства, Енглеска, Немачка, био је на потерници Интерпола, требало је да оде у Хаг, а када га се нису докопали они су организовали његово убиство. Спречавање екстрадиције само показује да иза Гаврића, врло вероватно, стоји енглеска служба МИ6 која блокира одлуке судова из ЈАР да се он изручи нашој земљи. Није у питању никаква правна процедура. Страх их је да Гаврић може нешто да каже. Пракса је да чувају своје агенте и који су извршили одређене услуге. Врло је вероватно да је то обећано пре атентата на Аркана - истиче Спасић.

Бивши обавештајац наглашава да је Гаврићу сигурније да буде у затвору у Јужноафричкој Републици.

- Те службе су пратиле шта се догађа. Гаврићево бекство тамо доказује да су оне знале и да му пружају уточиште. Неко је обећао и то се испуњава. Он је на волшебан начин пуштен тако да се поставља питање мотива досовских власти које су га пустиле из затвора. Он има третман повлашћеног лица иако је обични убица. Вероватно је неко из ДОС-а био у дослуху са странцима убицама. Стране службе су знале да им Аркан није доступан и да нико није могао да га испоручи у Хаг и зато су хтели да га уклоне - напомиње Спасић.

- Главну улогу имали су људи који су тек тада дошли у службу по налозима разних других служби. Аркан је сматрао да је много јачи од било које службе безбедности. Утицај наше службе је тада био потпуно миноран. Тада су дошли разни саветници са Запада. Пустили су Гаврића, који је сада у сигурној кући западних служби - каже Спасић.

Гаврић је у Србији осуђен на 35 година затвора због убиства Аркана и двојице његових пријатеља. Он тражи политички азил у Јужноафричкој Републици и налази се у затвору "Хелдеструм", који важи за добро чуван казамат, у западном делу Кејптауна, у месту Каледон. У затвору је од 27. децембра 2011, после убиства афричког боса Сирила Бике, када је откривено да је био његов телохранитељ. Од тада чека одлуку суда о добијању статуса избеглице или другу врсту заштите, јер се, како тврди, боји да ће га у Србији убити Арканови осветници.

Овако је познати историчар описао Хрвате! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА