Најновије

ДОБРА ВЕСТ ЗА НАШЕ ГРАЂАНЕ! ДАЧИЋ: Срби евакуисани из Вухана, Француска предвидела карантин од 14 дана!

Четворо држављана Србије евакуисано је из кинеског града Вухана - епицентра заразе коронавирусом, они нису заражени и на путу су за Француску, изјавио је министар спољних послова Србије Ивица Дачић.

Ивица Дачић (Фото: mfa.gov.rs)

- Они су прошли контролу, нису заражени, али је у оквиру превентивних мера, предвиђен карантин. Француска је предвидела карантин од 14 дана или да их ми преузмемо - рекао је Дачић.

Он је навео да је евакуација требало да почне синоћ око 22.00 часа, али су кренули тек у 2.30 часова по нашем времену.

Своје држављане из епицентра заразе извлаче и САД, Велика Британија, Индија, Јапан, Тајланд, а синоћ је авионом из Вухана евакуисано и више од 100 држављана Немачке.

Кина чартер летовима из иностранства се истовремено враћа кући грађане провинције Хубеи.

- То је изузетно компликован процес евакуације... Евакуација је требало да се обави синоћ око 22 часова, међутим... они су кренули негде око пола три ујутро по нашем времену... и њихов долазак у војну базу Истр очекује око14 часова - рекао је Дачић за ТВ Хепи.

Он је навео да је реч о четири држављанина Србије и да је све договорено с Француском.

- Важно је речи следеће: они су прошли све здраствене анализе пред улазак у авион и они немају корона вирус, али у оквиру превентивних мера предвидјен је карантин. Они би тамо требало да буду у карантину 14 дана или да их ми преузмемо, па да овде буде карантин, али углавном су се европске земље одлучиле да се они задрже тамо и то су најновије ексклузивне вести - рекао је Дачић.

Број лица заражених коронавирусом у Кини повећан је на 14.380, од којих је 304 умрлих, саопштила је данас Национална здравствена комисија Кине.

Медицински радници остају у земљи! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Срна, Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА