Најновије

КИНА ЧИНИ СВЕ ДА СПРЕЧИ ШИРЕЊЕ КОРОНАВИРУСА: Дроновима прате људе, враћају их кући ако не носе маске! (ВИДЕО)

На снази је глобална опсаност због коронавируса, а кинеске власти чине све што је могуће како би се спречило његово ширење.

Кинески дрон (Фото: Јутјуб)

Тако су почели да користе и дронове како би пратили људе и враћали их у своје домове уколико су напољу без маске. Дрон прати све оне који не поштују наређења, а када их уоче, са звучника добијају поруку упозорења, пише британски Метро.

"Ово вам говори дрон. Не би требало да ходате без маске. Боље идите кући и не заборавите да оперете руке", речено је једној старици у видео који објавио кинески Глобал Тајмс.

На другом видео снимку који је објављен дрон је уочио човека који је радио напољу. Одмах је уследила порука: "Не смејте се. Сада се спремите и идите одмах кући".

Од последица коронавируса до сада је преминуло више од 250 људи у Кини. Вирус је потврђен и у Енглеској, као и широм Европе - у Италији, Шпанији, Финској, Шведској и Немачкој.

Британско министарство здравља је одбило да каже одакле су заражени пацијенти који се лече у болници у Њукаслу, а очигледно је да су претходних дана допутовали из Кине.

Расте број жртава

Број жртава коронавируса порастао је на 259, док је скоро 12.000 особа оболело широм света.

Нови вирус опустошио је градове у Кини на чијим улицама готово да нема никога, преноси ЦНН и додаје да у јавном превозу попут аутобуса и подземне железнице има знатно мање људи - посебно након Лунарне нове године. У Хонгконгу продавнице су углавном затворене, обустављен је рад у школама, а запосленима је речено да могу да раде од куће.

У страху од вируса, многи грађани су се затворили у куће, а забележено је да је у апотекама и продавницама распродата роба, као и да се испред њих формирају редови за куповину. Приметно је и да грађани који се крећу по улицама и обављају свакодневне активности носе маске.

Представник Светске здравствене организације (СЗО) за Кину Гауден Галеа рекао је да су путне и трговинске забране непотребне и истакао да је пре свега потребно да се државе фокусирају на идентификацију вируса и одговор на избијање епидемије, преноси Ројтерс.

У градовима широм Кине настављена је примена посебних мера, а тим предвођен премијером Ли Кећијангом најавио је да ће рад координисати с локалним властима. Наводи се и да је неколико важних спортских догађаја одложено.

Подсетимо, нови коронавирус појавио се у децембру најпре у кинеског граду Вухан одакле се проширио и на друге градове у Кини и широм света.

Трамп укинуо ограничења за коришћење противпешадијских мина! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА