Најновије

АМЕРИЧКИМ ХАУБИЦАМА РОКАЈУ ПО СИРИЈЦИМА: Турска војска објaвила нови снимак напада на Идлиб (ВИДЕО)

Турска војска снабдевала је преостале милитанте у региону Идлиба на северозападу Сирије америчким тешким хаубицама М114.

Америчка тешка хаубица М114 (Фото: Јутјуб)

20. фебруара Општи медијски центар објавио је видео снимак на којем се види како милитанти под окриљем Турске испаљују хаубицу М114 током недавног неуспелог напада на положаје Сиријске арапске војске (САА) у граду Ал-Наираб у јужном Идлибу.

М114 је вучна хаубица од 155 мм која је ушла у употребу раних 40-их. Тешка хаубица има домет преко 14 км и може пуцати до четири пројектила у минути. Током напада на Ал-Наираб, милитанти су такође користили неколико америчких оклопних транспортера М113 и турске производње АЦВ-15 (АПЦ). Ова возила су јасно узета из складишта оружаних снага Турске.

Војска је напад на Ал-Наираб одбила у року од неколико сати. Ратни авиони Су-24 Руских ваздухопловних снага (ВКС) пружали су војсци блиску ваздушну подршку, уништавајући дванаест возила различитих типова. Све већа подршка Турске милитантима у Идлибу ескалирала је ситуацију у региону. Међутим, ова подршка није успела да нанесе стварну штету САА-и и њиховим савезницима.

Како је руски Су-24 избегао две ракете погледајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА