Најновије

БЕЛА КУЋА ПОТВРДИЛА: Гренел остаје посредник између Београда и Приштине! Мали Трамп ће обављати ове три функције!

Амбасадор Ричард Гренел, који је именован за вршиоца дужности шефа Националне обавештајне службе САД, наставиће истовремено да обавља и функцију специјаног изасланика председника Доналда Трампа за преговоре Србије и лажне државе Косово, рекао је портпарол Гренела Дик Кастин

Ричард Гренел (Фото: Јутјуб)

Можемо да потврдимо да ће амбасадор Гренел наставити да обавља дужност амбасадора САД у Немачкој, као и специјалног изасланика председника Доналда Трама за мировне преговоре Србије и (тзв.) Косова и сада вршиоца дружности директора Националне обавештајне службе - рекао је Кастин.

Амерички председник Доналд Трамп именовао је раније данас амбасадора САД у Немачкој Ричарда Гренела за вршиоца дужности директора Националне обавештајне службе

- Задовољство ми је да објавим да ће наш веома поштовани амбасадор у Немачкој Ричард Гренел постати вршилац дужности директора Националне обавештајне службе. Рик је представљао нашу земљу изузетно добро и радујем се што ћу радити са њим - написао је Трамп на свом Твитер налогу.

Председник САД је захвалио досадашњем вршиоцу дужности директора обавештајне службе Џоу Мегвајеру који је на тој функцији био од августа.

Гренел ће бити надлежан за 17 обавештајних агенција САД, међу којима су ЦИА, ФБИ, Војно обавештајна агенција, НСА...

Именовање за вршиоца дужности значи да Гренел неће морати да буде потврђен у Сенату, наводи АП.

Вест о избору Гренела коју је први пренео "Њујорк тајмс" долази уочи истека рока 11. марта да именује новог директора обавештајних служби или новог вршиоца директора јер по федералном закону Мегвајер не може да остане на тој функцији после тог датума, наводи Си Ен ЕН.

Очекује се да ће Гренел на тој позицији бити само пар месеци, рекли су добро упућени извори за Си Ен Ен. Један од извора рекао је Си Ен Ен да ће Гренел имати ту функцију око 90 дана и да је прихватио посао знајући то. Теоретски, Трамп би то време могао да искористи да настави потрагу за правим директором обавештајних агенција.

Кога се Мило највише плаши, сазнајте ОВДЕ!

 

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА