Најновије

КУРТИ ПОМЕНУО РАЗГРАНИЧЕЊЕ! План је пропао, али идеја није мртва!

Косовски премијер Аљбин Курти изјавио је да је пројекат размене територија и корекције граница између Косова и Србије пропао, али да та идеја није мртва, преноси Коха.

Аљбин Курти (Фото: Јутјуб)

“Морамо бити опрезни. Оваква решења о размени територија могу отворити Пандорину кутију”, рекао је Курти за Зидојче Цајтунг.

Када је у питању споразум о железничкој линији између Србије и Косова, који је недавно потписан у Минхену, Курти каже да је то изјава о намерама без пуно детаља.

“Наравно да нам треба више путева и железница. Али преговоре је водила претходна влада, ми нисмо били укључени. Имам резерве. Између осталог, због тога што је питање да ли би финансирање било у складу с Уставом. Нисам видео коначну верзију договора. Ни министар за инфраструктуру, нити ја као премијер нисмо потписали ту изјаву”, рекао је Курти.

Према његовим речима изасланик Доналнда Трампа за дијалог Србије и Косова Ричард Гринел унео је нову енергију у дијалог Београда и Приштине.

“Не верујем да постоје лоше намере. Али сада када Косово има нову владу, такви преговори се не могу водити између председника. То би требало да раде изабране владе”, сматра Курти.

Он је истакао да није против дијалога са Србијом али сматра да би он требало да се одвија на јасним принципима који су обавезујући за обе стране.

“Србија мора прихватити стварност: Косово је независна држава. Не можемо се вратити у Милошевиц́ево време. Што пре то прихвате, боље је за обе стране”, истакао је Курти.

Овакву акцију су покренули за признање лажне државе! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Косово Онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА