Најновије

РУСКА РАТНА АВИЈАЦИЈА ИЗВЕЛА МУЊЕВИТ НАПАД! Милитанти нису знали шта их је снашло! Москва одмах звала Анкару!

Руске ваздушне снаге извеле су напад из ваздуха на милитанте у Идлибу који су раније напали сиријску војску, саопштило је руско министарство одбране.

Бомбардовање у Сирији (Фото: Јутјуб)

Како преноси "Раша тудеј", милитанти, које финансира Турска, гађали су позиције сиријске војске.

Руско министарство додаје да су турске снаге прекинуле напад након што је Москва успоставила контакт с Анкаром.

Авиони Су-24 руског ратног ваздухопловства извели су напад на терористе, што је омогућило сиријским трупама да одбију све нападе, саопштио је Центар за помирење зарац́ених страна у Сирији. преноси "Спутњик".

Центар је навео да су протурски милитанти уз подршку турске артиљерије пробили одбрану сиријске војске на подручју Кминаса и Најраба.

„Како би спречили да банде не продру дубље у сиријску територију, на захтев сиријске команде авиони Су-24 ваздухопловних снага Русије бомбардовали су оружане формације терориста који су се пробили. То је омогућило сиријским трупама да успешно одбију све нападе. Оне су уништиле један терористички тенк, шест пешадијских оклопних возила и пет камионета са оружјем великог калибра“, наводи се у саопштењу Центра.

Турска је прекинула артиљеријске нападе на сиријске владине трупе након што их је Русија приметила и о томе обавестила Турску, истиче се у саопштењу Центра за помирење.

„Турска страна је преко линије деконфликта обавештена да су руска средства за објективну контролу открила артиљеријску ватру са турских положаја на одреде сиријске војске... Након што је турска страна добила ове информације, њихова артиљеријска ватра је прекинута“, наводи се у саопштењу.

Русија је позвала турску страну да прекине да подржава терористе и снабдева их оружјем, наводи се у саопштењу Центра.

„Скрећемо пажњу на чињеницу да ово није први случај да турске оружане снаге подржавају терористе. Позивамо турску страну да престане да подржава дејства терориста и предаје им оружје, како би се избегли инциденти“, нагласио је Центар.

Центар је додао да су у нападу турске артиљерије рањена четири сиријска војника.

Жесток сукоб Амера и Руса у Сирији! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА