Најновије

ЗА ДЛАКУ ИЗВУКАО ЖИВУ ГЛАВУ! Две ракете вијале руски Су-24! Оваквим маневрима је избегао смрт! (ВИДЕО)

20. фебруара, ратни авион Су-24 руских ваздухопловних снага (ВКС) избегао је најмање две противавионске ракете, истовремено пружајући снагама Сиријске aрапске војске (САА) у јужном Идлибу блиску ваздушну подршку.

Су 24 (Фото: mil.ru)

 

Проопозициони канал Халаб Тодеј објавио је видео снимак на којем се види како руски ратни авион измиче једној од две ракете маневрисањем и пуштањем ракета мамаца.

Сиријски активисти су тврдили да је пројектил преносни систем ваздушне одбране (МАНПАД) лансиран са турске осматрачнице у граду Каминас у јужном Идлибу. Ове тврдње још нису верификоване.

Неколико сиријских и руских ваздушних напада циљало је турску "осматрачницу" у Каминасу, усмртивши два турска војника, а друге повредивши. Инцидент се догодио током напада под вођством Турске на положаје Сиријске арапске армије (САА) у јужном Идлибу.

Руски ратни авиони Су-24 пружали су војсци блиску ваздушну подршку, омогућавајући јој да узврати напад у року од неколико сати. Руске ваздухопловне снаге уништиле су дванаест неприајатељских возила.

Раније овог месеца, два хеликоптера Сиријских арапских ратних снага (СиААФ) оборена су изнад Идлиба. Док су сиријски милитанти преузели одговорност за оба инцидента, неки посматрачи верују да је хеликоптере циљала турска војска.

Садашњост и перспективе војно-техничке сарадње Русије и Индије! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА