Најновије

"Ако је истина, Вљора Читаку мора одмах бити отпуштена"

Посланица Самоопредељења у скупштини Косова изјавила да би Вљора Читаку, ако је истина да Јамајка није признала тзв. Косово, требало да буде отпуштена.

Вљора Читаку (Фото: Јутјуб)

Подсетимо, косовски председник Хашим Тачи је у четвртак објавио на друштвеним мрежама да је обавештен од косовске амбасадорке Вљоре Читаку да је Јамајка признала Косово као суверено и независно.

Уследиле су честитке и изражавање захвалности, али је већ данас та вест преокренута, односно министарка спољних послова Јамајке је, ретвитујући Тачијев твит, навела да Јамјка никада није признала независност Косова.

Посланица Самоопредељења у Скупштини Косова Фиторе Пацоли, стога, сматра да би, ако је то истина, Вљора Читаку - амбасадорка тзв. Косова у САД, требало одмах да поднесе оставку, пренела је приштинска Коха диторе.

Она је истакла и да би због таквих ситуација требало да се "пречешљају" косовски амбасадори.

"Косову сада требају компетентни, професионални и одговорни амбасадори, због добробит државе. Нису нам потребми амбасадори који доносе лажне информације. Ако је вест о признавању Косова од стране Јамајке заиста лажна, амбасадор Читаку требало би одмах да буде отпуштена", написала је Фиторе Пацоли на свом фејсбук налогу.

Браћа Ђукановић у паници! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА