Најновије

СЛЕДИО СЕ КАД ЈЕ ДОКТОР РЕКАО ДА БИРА БЕБУ КОЈУ ХОЋЕ: Бабица открила како су крадене бебе из српских породилишта! (ВИДЕО)

Турска телевизија која емитује програм на енглеском језику, ТРТ Врлд (ТRT World), недавно је објавила нову епизоду своје емисије "Оф те грид" (Off the grid) која се бави несталим бебама у Србији.

Илустрација (Фото: pixabay. com)

Новинари ове телевизије позвали су српске родитеље који и даље траже истину да проговоре пред њиховим камерама. У емисији се појављује Мирјана Новокмет, председница Београдске групе родитеља несталих беба. Она је испричала своје искуство - Новокмет од 27. јануара 1978. не зна шта је са њеним дететом. Леш није видела, јер су јој лекари рекли да "није леп призор", а своје дете није ни сахранила.

Такође можемо чути Зорицу Јовановић, која је једина у Стразбуру добила пресуду да је дошло до „повреде права на породичан живот". Она је пре 36 година родила сина у Ћуприји. Беба је на порођају добила оцену 10. Обоје су били у породилишту до 28. датума у месецу, а до 30. увече, све је било у реду. Наредног јутра, медицинска сестра ју је пробудила вешћу - да јој је дете умрло.

За ТРТ изјаву је дао и Саша Јанковић, који је 2012. као заштитник грађана предложио решење за случајеве несталих беба, који је суд у Стразбуру подржао. Међутим, оно што је најзанимљивије је да је за ТРТ пристала да говори и једна бабица која је радила у Београду.

- Обично су бебе нестајале кад су већ мајке почеле да доје. Људи који нису требало да буду ту, обично су се са лекарима налазили у поподневним сатима, или суботом и недељом. Након посете тих непознатих људи обично је лекар саопштио да је дете умрло. Некада смо веровали, некада нам је било чудно.

Такође, они су пронашли човека који данас живи у Немачкој, а који је хтео да усвоји дете, па је пронашао посредника који му је за бебу тражио 5.700 евра, а за близанце преко 8.000 евра.

- Кад сам упознао доктора, рекао ми је да ћу добити бебу од студенткиња које су дошле из провинције у Београд, па су случајно затруднеле и не смеју кући са стомаком, и онда дају бебе на усвајање. Онда сам га питао шта ће бити на крштеници, а он је одговорио да ће писати да је моја жена родила.

Он је испричао да је обукао бели мантил и отишао у породилиште, где је видео породиљу. Лекар га је затим одвео у бејби бокс, где му је једна беба посебно запала за очи. Тада му је доктор рекао да може да бира, што га је следило. Тада је схватио да нешто није у реду.

Најзад, Млађан Радивојевић из Доњег Адровца, који има доказе да је украдена беба, такође се појављује у овом филму, као и још неколико мајки које своју децу никада неће загрлити.

Објављена цела пресуда Караџићу на српском језику! Прочитајте је ОВДЕ!

Извор: еспресо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА