Најновије

ДАЧИЋ УПОЗОРАВА: Постоји велики притисак на Јамајку због Косова и Метохије!

Евидентно је да постоји велики притисак на Јамајку због Косова и Метохије, каже министар спољних послова Ивица Дачић, подсетивши да је министарка спољних послова те земље Камина Џонсон Смит рекла да Јамајка није признала самопроглашену независност те српске покрајине.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

- Њени помоћници су нам такође јавили да нису признали, њихов шеф мисије у УН такође, али је евидентно да постоји велики притисак на Јамајку, јер не би то Тачи безвезе написао да нема притиска америчког конгресмена Елиота Енгела - рекао је Дачић.

Такође, навео је да је Србија контактирала Јамајку, али да још није добила писмено изјашњење.

- И даље ту ситуацију држимо отвореном. Али, ја сам и зато рекао, после овог случаја, ко ће сад имати морално право да сада нама каже да не можемо и не смемо више да лобирамо за повлачење признања Косова, а нарочито када неко то увезује с питањем укидања такси" Приштине на српску робу, рекао је Дачић.

Навео је да САД траже да Албанци укину таксе, а Србија да престане са кампањом повлачења признања, и приметио да нико не помиње кампању коју Приштина води за признање независности Косова.

- Председник Србије Александар Вучић је јасно рекао ми можемо да имамо мораторијум, да не радимо ни једни ни други, али они то неће. Видели сте да је Албанија рекла да ће потписати споразум са Косовом да заједно финансирају лобирање за признање Косова, а истовремено се од нас тражи да сами себи вежемо руке. Ја мислим да ипак нисмо толико глупи - закључио је Дачић.

Говорећи о потенцијалним повлачењима прознања косовске независности, Дачић је навео да је нова позиција Антигве и Барбуда по питању Косова и Метохије да ће уважити резултате дијалога Београда и Приштине.

Он је рекао да ова земља није гласала за пријем Косова у Интерпол, иако су неке од претходних влада Антигве и Барбуде признале једнострано проглашењу независност Косова.

Он је ову позицију те земље упоредио са замрзнутим одлукама о признању независности КиМ Египта, Перуа и Доминиканске Републике.

Додик брутално одговорио Палмеру! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА