Најновије

СКАНДАЛ У ПРИШТИНИ: Куртијев заменик гађан јајима! Ево шта је главни разлог (ВИДЕО)

Надомак зграде Владе тзв. Косова заменик премијера привремених приштинских институција Авдулах Хоти гађан је јајима.

Авдулах Хоти (Фото: Јутјуб)

“Грађанин је виђен како гађа потпредседника владе Хотија уз речи: "Такса се не укида", наводе приштински медији.

Министар унутрашњих послова Агим Вељиу је навео да је напад на Хотија кукавички чин у циљу спречавање позитивних процеса на КиМ, што је неприхватљиво и недопустиво.

"Изражавање неслагања и незадовољства било којим процесом мора се извршити демократским средствима и институционалним путем“, навео је Вељиу.

Министар за инфраструктуру и животну средину Љумир Абиџику је навео да је напад на Хотија тужан као и оруђе, и због форме и због разлога.

“Напад на потпредседника владе Хотија је тужан - као оруђе, као облик, као разлог. Аргументе не може заменити богохуљење - у смислу „издајника и грешника“! Ово је 2020. година. Агресивни напори да се КиМ заустави и врати у изолацију морају се осудити“, објавио је Абиџику.

Министарка културе, омладине и спорта Вљора Думоши написала је да је напад јајима на потпредседника владе кључан чин злоупотребе младих за напад на легитимног званичника владе, интелектуалца и универзитетског професора.

"Менталитет јаја не штити и унапређује државу, већ јој озбиљно штети", навела је Думоши.

Министарка образовања, науке, технологије и иновација Хикмете Бајрами поручила је да нападаче треба казнити и да ће се партнерство са САД-ом продубити.

“Осуђујем напад на Хотија. Правосуђе мора хитно да делује како би нападачи били приведени правди и како би се спречила деградација јавног простора што се догађало у прошлости. Однос између тзв. Косова и САД је свет и ниједан напад не може угрозити партнерство са Американцима. Тужилаштво и полиција морају да предузму мере и делују против оних који најављују насиље над владиним званичницима“, навела је у објави Бајрами.

Реагујући на напад на Хотија градоначелник Приштине Шпенд Ахмети је запитао "Како изгледа нова опозиција као ново јаје? Да ли  да очекујемо и акције у Скупштини? Да ли су они изабрали Авдулаха као лаку мету?“.

Председница Скупштине Косова Вјоса Османи је такође осудила напад на Хотија, наводећи да порез није питање јаја и да напади јајима не могу да спрече напредак тзв. Косова.

“Такса је консензус косовског деловања и координације с косовским стратешким пријатељима“ објавила је Османи и додала да „ни напади јајима, нити друга средства неће успети да зауставе нашу одлучност да кренемо напред".

Прочитајте ОВДЕ шта је Иван Костић поручио уочи избора у Србији.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА