Најновије

БОГОЉУБ КАРИЋ ПРИЗНАО ДА ЈЕ НУДИО ОЉИ БЕЋКОВИЋ ДА МУ ПРОДА ЕМИСИЈУ! Закачили су се због једне ствари!

Председник Покрета снага Србије, Богољуб Карић потврдио је да је својевремено понудио Ољи Бећковић да му прода ауторска права за емисију "Утисак недеље", али да договор није био постигнут.

Богољуб Карић (Фото: Јутјуб)

Поводом тужбе Оље Бећковић због емисије "Хит твит", Карић у писаном саопштењу које је пренео Покрет Снага Србије, подсећа на њену изјаву "од пре безмало 20 година, када је ушла у спор с БК телевизијом тврдећи да је 'Маска недеље' коју је водила Наташа Миљковић, копија њене ауторске емисије: Богољуб Карић ми је тражио да му продам ауторска права. Ја сам тражила мало пара, он је нудио још мање, па до продаје није ни дошло".

"Њена емисија је била скинута с програма у то време, а БК телевизија је тада била најгледанија. Желели смо да Оља Бећковић дође код нас и да води 'Утисак недеље' који је био изузетно популаран. Увек сам ценио креативни рад.

Позвао сам је и рекао да је то фантастична емисија и да је штета да је нема. Понудио сам јој да ми купимо ауторска права. Цена коју је тражила није била висока, чак и мања од реалне. И данас мислим да је вредела много више. Али тадашњи уредник је рекао да је то скупо и да ћемо сами направити емисију", навео је Карић.

Он је објаснио да му је "тадашњи уредник је рекао да је то скупо и да ћемо сами направити емисију. И тако се родила 'Маска недеље', која није била копија ни називом ни садржајем, и коју је водила брилијантна Наташа Миљковић".

"Маска је дала један потпуно нови садржај кроз који су фантастично анализиране најактуелније теме", закључио је Карић.

Бећковић је, 24.маја 2001. године поднела тужбу тадашњем Окружном суду у Београду тражећи да суд утврди да је Радио телевизијска станица "БК Телеком" повредила њено ауторско право на емисији "Утисак недеље" тако што је произвела и емитовала емисије "Маска недеље" и "Маска дана".

Једанаест година касније, 8. марта 2012. године, Привредни апелациони суд у Београду , с обзиром да је у међувремену "БК Телеком" отишао у стечај, правоснажно је пресудио, да је емитовањем ТВ емисије "Маска недеље" на РТВ "БК телеком" повређено морално ауторско право Оље Бећковић, као ауторке емисије "Утисак недеље".

Привредни апелациони суд је утврдио да је емисија "Утисак недеље" оригинално ауторско дело.

Прочитајте ОВДЕ    чији је то ултиматум одбила Бећковић.

Извор: espreso. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА