Најновије

БУРЕ БАРУТА КОЈЕ ПРЕТИ ДА ЗАПАЛИ ПОЛА СВЕТА: Ердоган хитно назвао Путина, о свему су обавештени Меркел и Макрон…

Путин је рекао, како стоји у саопштењу Кремља, да је "изузетно забринут" због "агресивног деловања" побуњеника у Идлибу.

Ердоган и Путин (Фото: kremlin. ru)

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган најавио је да ће се 5. марта састати са челницима Француске, Немачке и Русије како би разговарали у стању у регији Идлиба у Сирији где је због последње офанзиве снага сиријске владе готово милион људи напустило своје домове.

"Владимиру Путину сам јуче јасно исказао нашу одлучност у погледу Идлиба. Споменуо сам то и Ангели Меркел и Емануелу Макрону", рекао је Ердоган.

"Петог марта састаћемо се с Путином, Макроном и Меркел и поновно о томе разговрати", најавио је турски челник, пренела је Хина, позивајући се на британску новинску агенцију Реутерс.

Након низа телефонских разговора у петак Меркел и Макрон су изразили забринутост због стања у Идлибу и затражили окончање сукоба, док је Кремљ рекао да разматра могућност одржавања састанка на врху четири стране.

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган позвао је у петак руског председник Владимира Путина да "обузда" сиријски режим у побуњеничкој покрајини Идлиба, усред интензивне дипломатске активности за окончање сукоба и тешке хуманитарне ситуације.

У телефонском разговору с Путином Ердоган је "нагласио да режим мора бити заустављен у Идлибу и да се мора прекинути хуманитарна криза", навео је кабинет турског председника.

Кремљ је објавио да су двојица челника разговарала о интензивирању преговора о Идлибу како би се смањиле напетости и провео прекид ватре.

Путин је рекао, како стоји у саопштењу Кремља, да је "изузетно забринут" због "агресивног деловања" побуњеника у Идлибу.

Пре тог разговора Ердоган је о стању у Идлибу телефонски разговарао с француским председником Емануелом Макроном и немачком канцеларком Ангелом Меркел које је позвао на конкретне акције спречавања хуманитарне катастрофе.

Они су му поручили, како пише Реутерс, да хуманитарна криза у Идлибу тражи политичко решење, и да се што пре морају састати сви троје, заједно с Путином.

Прочитајте ОВДЕ   какву то освету спрема Трамп.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА