Најновије

МИЛО КРЕЋЕ НОВИМ ОРУЖЈЕМ НА ЦРКВУ: Одлучан да сломи отпор СПЦ!

У моментима када се више од половине грађана Црне Горе налази на улицама, где исказује револт због усвајања закона којим се директно удара на светиње СПЦ, Миомир Мугоша, директор Пореске управе Црне Горе, ударио је с леђа! Он је саопштио да је та институција покренула контролу у свим верским заједницама због дуга који, како тврди, има Митрополија црногорско-приморска! 

Мило Ђукановић (Фото: predsjednik. me)

Мило Ђукановић, председник Црне Горе, у интервјуу за „Face TV“ рекао је да ће, ако га позову, доћи у Сребреницу на годишњицу.

Додао је да ће присуством показати и одати почаст жртвама геноцида.

- Скупштина Црне Горе је међу првима у свету усвојила резолуцију о геноциду, ја сам рекао да је био геноцид, ако треба и присуством то да потврдим, долазим на 25. годишњицу, наравно - рекао је Ђукановић.

Он је и упозорио да ће, ако Митрополија не плати порески дуг добровољно, наплата бити принудна. Мугоша је на Твитер налогу Управе написао да је „порески дуг за 38 пријављених свештеника Митрополије премашио 300.000 евра, а да се процењује да је укупни дуг вишемилионски“.

Према његовим речима, Митрополија црногорско-приморска има више привредних друштава чији је оснивач и више отворених жиро-рачуна у пословним банкама преко којих је у протеклих неколико година, како наводи, прометовано више десетина милиона евра.

- Ако МЦП не плати порески дуг добровољно, законска обавеза је да дуг буде наплаћен принудно средствима са рачуна МЦП или од њене имовине. Наравно, не од верских објеката, већ од некретнина којима МЦП располаже на атрактивним локацијама - написао је Мугоша.

Мило из 1993. брани СПЦ од ЦПЦ!

На друштвеним мрежама објављено је писмо Мила Ђукановића које је 1993. године упутио тадашњем српском патријарху Павлу. Ђукановић се у писму на ћирилици оградио од деловања непризнате црногорске цркве и уверавао патријарха Павла да влада Црне Горе чини све да очува неповредивост унутрашњег устројства и живота СПЦ.

Прочитајте ОВДЕ    коме је то кап прелила чашу.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА