Најновије

MONDAY BLUES #36: Ђука и Бојан у Дому омладине! (ВИДЕО)

Ђука и Бојан наступиће у понедељак, 24. фебруар од 20 часова у главном холу Дома омладине Београда.

Плакат (Фото: Дом омладине)

Monday blues, серијал лов нојз блуз концерата у организацији Дома омладине Београда (ДОБ), прешао је дуг пут од свог премијерног представљања публици у мају 2017. године. Током десетина наступа у централном холу и на Зидићу ДОБ-а, Александар Ђукић (бас и глас) и Бојан Вулин (гитара и глас) су без компромиса редефинисали суштину битисања блуза на београдској музичкој сцени, смело уводећи у своје наступе готово трибински садржај – на овим наступима о блузу се причало исто онолико колико се блуз и свирао. То је не само донело верну публику, која је долазила на практично све свирке, већ је у одређеној мери одгајало и потпуно нову публику. Многи посетиоци ових концерата, у директном контакту са музичарима открили су како су блуз почели приватно да слушају управо после својих, најпре случајних, а касније и редовних долазака на наступе из Мондеј Блуз серијала у Дому омладине.

Током протекле три сезоне на Мондаy Блуес програмима, уз стандардни двојац Ђукић и Вулин, као гости наступили су и врсни музичари: Милан Петровић – клавијатуре, Александра Бјелош – удараљке, Иван Јовановић – усна хармоника…

У интимној извођачкој форми, са сопственим читањем најрафиниранијих блуз ауторских опуса, овај двојац наставља наступе и током 2020. године. Њихови хероји су легендарни Питер Грин, Роберт Џонсон, Елмор Џејмс…

Нагласак је на врло интимном извођењу блуза у верзијама које нису пуке репродукције познатих стандарда. “Од почетка смо се трудили да се према изабраном блуз репертоару односимо као према песмама које смо сами написали. Дакле упијамо их – поистовећујемо се са њима, свесно или несвесно их персонализујемо и тек онда оне излазе из нас на начин како то радимо.”, објашњава Александар Ђукић.

Позивамо све љубитеље музике на угодно дружење и путовање кроз једну личну историју блуза, понедељком увече у Дому омладине Београда. Дођите и постаните део овог уникатног блуз искуства!

Улаз је слободан.

Прочитајте ОВДЕ   интервју са фронтменом групе “Џа или Бу”.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА