Најновије

НАТО МАРИНАЦ ХТЕО ДА ОТМЕ МАЛОГ ЈОВАНА ИЗ БЕОГРАДА: Италијани спречили да узме дете од мајке Марине и одведе га у САД!

Италијанска полиција спречила је покушај отмице дечака Јована Шулера (8) из Београда, кога је отац, амерички маринац, покушао тајно да пребаци у Америку без сагласности мајке Марине Гајић.

Маринци (Фото: Pixabay)

- Инцидент се догодио претпрошле године на аеродрому "Марко Поло" код Венеције, када је Дејмон Ворд Шулер покушао на превару и без мог знања да нашег осмогодишњег сина из Италије пребаци у САД. Само захваљујући италијанском суду и полицији то није успео да уради - каже Марина Гајић, која је пред италијанским правосуђем покренула поступак за добијање старатељства.

Она додаје да и даље стрепи јер је питање тренутка кад ће њен још законити муж смислити нову подлост и одвести дете у САД.

- То би ми била огромна потешкоћа у овој лавовској борби да вратим дете у Србију - апелује Марина.

Марини Гајић Шулер (41) која је америчка држављанка, бивши муж, амерички маринац Дејмон Ворд Шулер (47) у августу прошле године је отео њиховог сина Јована (8) и одвео га у Италију.

Дете од тада живи са оцем и маћехом у НАТО бази "Карло Едерли" у Вићенци. Све до прошлог четвртка, када је суд у Вићенци наредио Дејмону да хитно омогући Марини сусрет са сином, отац Јовану није давао да види мајку.

- Решена сам да се без детета не враћам кући. Ангажовала сам другог адвоката, први је због претњи мог супруга одустао, ставила сам на коцку све и кренула од врата до врата свих релевантних институција не само у Вићенци, него и у целој Италији. Иако су ми у новембру, када сам такође била у Италији, сви рекли да ми не могу помоћи јер је мој супруг, као припадник НАТО, изузет од било каквог закона, сада се испоставило да и "изнад попа имап поп" - прича Марина.

Она спомиње да је за кратко време већ успела да издејствује забрану да отац одведе дете у Америку, али и да јој пред судом у Вићенци следи борба за старатељство над дететом.

- Суд у Вићенци је, после грчевите борбе мог адвоката, овог пута забранио мом законитом супругу да води Јована у Америку, што је он намеравао. Прошле недеље смо имали први сусрет пред судом како би ми се омогућило да виђам дете. Супруг је добио наређење да Јовану истог поподнева организује сусрет са мном. Три сата сам провела са дететом, али није ме остављао насамо са њим. Нисам могла са дететом ни да поразговарам, али смо обоје били срећни што се видимо. Наредно рочиште нам је средином марта – каже Марина.

Подсетимо, Марина је сина Јована добила у десет година дугом браку са америчким маринцем. Он је прошле године напао Марину и са дететом напустио у Србију.

Бабица открила како су крадене бебе из српских породилишта!  Више о томе ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА