Најновије

ОСВАНУО ТАЈНИ ДОКУМЕНТ ДРЖАВНЕ БЕЗБЕДНОСТИ! Службена белешка за Ђинђића открива све о мафијашким убиствима!

Тајне информације које му је доставила служба вођене под општим називом "Пресек" нису помогле да се сазна истина о више од 500 мафијашких ликвидација у којима су убијени Жељко Ражнатовић, Ђорђе Божовић Гишка, Бранислав Матић Бели, Александар Кнежевић Кнеле, али и министар одбране Павле Булатовић, функционер ЈУЛ Зоран Тодорић Кундак, као и полицијски генерал Радован Стојичић Баџа.

Зоран Ђинђић (Фото: Јутјуб)

Српски телеграф дошао је у посед једног дела белешке у којем се, између осталих, помињу и ова убиства.

Бивши оперативац Службе државне безбедности Божидар Спасић тврди да служба овај документ није званично уврстила у своју документацију, те да су сви извештаји овакве садржине увек нестајали.

- Поуздано знам да је Ђинђић одмах по доласку на место премијера тражио да се истраже сва мафијашка убиства. Ангажовао је људе из свог најближег окружења, а они су потом разговарали и са људима из службе. Оно што је Ђинђић сазнао био је разлог зашто је рекао да држава неће моћи да добије ову битку, да информације воде до Јовице Станишића. Није имао много опција на располагању, те је Хаг видео као решење. План је био да се Станишић што пре пошаље у Хаг, што се и јесте десило, али, нажалост, три месеца после убиства Зорана Ђинђића - тврди Спасић.

Везе ДБ и мафије

У белешци коју објављујемо јасно се види да је служба знала да неки припадници ДБ сарађују са мафијашима, али и да се утицајни политичари попут министра одбране и тајно састају с њима. У документу се наводе ликвидације које су се десиле осамдесетих, али се убиство боксера Андрије Лаконића 1990. у клубу "Нана" наводи као убиство после којег се у мафијашке обрачуне уплела и политика.

- Иза овог убиства стоје Веселин Вукотић и Дарко Ашанин. Ашанин, који је био шеф мафије, али и сарадник Удбе, убијен је 1998. у башти свог локала "Колосеум" на Дедињу. Наши контакти тврде да је Ашанин тада чекао двоје високих државних функционера, од којих је један био Павле Булатовић, Ашанинов блиски рођак - стоји у документу намењеном Ђинђићу.

У случају убиства Бранислава Матића Белог, ДБ није имао дилему да је у питању убиство са политичком позадином. Убијен је по колумбијском рецепту, а из службе наводе да је укључивање у Српску добровољачку гарду и улазак у Српски покрет обнове био главни мотив за његово убиство.

- Иако се ДБ доводи у везу са овим убиством, наша сазнања указују да то није тачно - тврдио је ДБ.

Сурова одмазда

За смрт Ђорђа Божовића Гишке Државна безбедност сумњичила је усташку емиграцију, док је ликвидација Александра Кнежевића Кнелета у хотелу "Хајат" у Београду објашњена овим речима:

- Убиство је последица нерашчишћених рачуна, а на основу информације добијене од Радослава Трлајића званог Бата Трлаја, Кнеле је био у сукобу са Мишом Цвијетиновићем, Ћентиним зетом, због џипа који је Кнеле украо. Миодраг Цвијетиновић звани Миша Тајгер ухапшен је за Кнелетово убиство, а није искључено и да је Аркан помогао у организацији јер је Кнелетов клан хтео да преузме све послова, а Аркан му је чак и отворено претио: "Мали, високо летиш, скресаћу ти крила." Служба нема везе са овим убиством иако су неки покушавали да укажу да стоји иза тога.

Даље наводе да је атентату на Кнелета претходила сурова смрт Иса Лера Џамбе, вође дорћолског криминалног клана, који је иначе брат певача Џеја Рамадановског. Џамба је био у сукобу са Жељком Ражнатовићем Арканом, који је био један од криминалаца које је повремено ангажовала српска тајна служба.

- Исо је припит дошао у коцкарницу чији је власник био Аркан, није хтео да плати улазницу и пљунуо је на Арканову слику. Убрзо му се губи сваки траг, а оперативни подаци указују да га је Аркан ликвидирао у Ердуту, где су га бетонирали и бацили у Дунав - наводи се у документу из 2001.

Шта се у делу белешке који се односи на убиство Жељка Ражнатовића Аркана наводи као разлог за ову ликвидацију?

Ко стоји иза ликвидације Булатовића, Кундака и Баџе?

Због чека је служба уништила све информације о мафијашким ликвидацијама?

Одговоре на ова и многа друга питања сазнајте у сутрашњем броју Српског телеграфа као и на порталу Република.

Ако не буде БиХ из Дејтона, не искључујемо отцепљење Републике Српске! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА