Најновије

ЕРАКОВИЋ: Црква и политичари

Литије које су божанствене и величанствене, подигле су Црну Гору не само на пиједестал српства, већ читавог православља и хришћанства.

Велимир Ераковић (Фото: Правда)

Пише: Велимир Ераковић

Чак се и Папа диви броју људи и начину на који Епископски савјет води вјерни народ. Чудо Божије се остварује у тако малој земљи као што је Црна Гора, да се понекад чини да има више вјерника него што живи у њој.

Но, сви знамо ђе има Бога да има и ђавола па слугама сатане смета овакво мирно окупљање и сабирање народа. Црква и народ су једно, сабира их свето тројство оца, сина и светога духа. Демон који је на власти то више не може да гледа и већ је почео са репресијом. Напада момке без разлога, на граници плијени мајице са српским обиљежјима, забрањује улазак групе Београдски Синдикат у Црну Гору, а што је најгоре, пријети наплатом вишемилионског пореза.

Ако не милом, силом ће одузимати црквену имовину. Ово су већ намјере које смишљају сорошоиди и полако све ово прелази у политички проблем. Мени је као вјернику јасно да свештеници не могу позвати на насиље и да помало ублажавају све ово. Међутим мој друг и високи функционер, један од лидера ДФ-а је добро рекао. Свима који бране светиње коначно треба да буде јасно. Једини ефикасан механизам заштите светиња је скидање са власти антисрпског и антихришћанског режима Мила Ђукановића. Све док је овај сатанистички режим на власти, светиње су угрожене. Ово је политички процес који се само случајно одвија у сфери вјере. Преговори са Милом а и са Душком Марковићем, вођом Удбе, су само губљење времена. Црква је мегапопуларна, а Мило наставља по своме и неће повући закон. Демон је као што видимо почео да напада. Због тога Епископски савјет треба добро да размисли. Да се уједини са политичарима, па и они су људи из народа. Уз сво уважавање ректора Богословије оца Гојка Перовића, нијесу непријатељи цркве опозициони лидери који су у литијама, него сатана у лику и дјелу Мила Ђукановића. Он као доследни комуниста признаје само силу.

Уз оволико народа, кад би му се блокирала држава и показала снага, сигурно би попустио. Зна се како се поступа са диктаторима. Само јако. Литије наравно, не треба прекидати док се не дође до циља, али молим мудре владике да добро размисле о уласку политичара у ову причу. Поготово Митрополита Амфилохија који све води и који је прозорљив човјек. Бојим се да ћемо овако божанствени шетати до избора, он их по навици покрасти а црква остати на истим позицијама као сада. Превише је Ђукановић уздрман да би га сад требало пуштити. А ако сломимо њега, сломили смо сав ДПС и ослободили државу. Тек тада би опет имали стару изборну Црну Гору. Црну Гору Светога Петра Цетињског и Његоша. Српску спарту. Свјестан да се моје писање неће свидјети многима, уз жељу да сам у криву, све Србе и Црногорце који учествују у литијама поздрављам ријечима Светог Владике Николаја  Велимировића, Благослови Господе непријатеље моје и ја их благосиљам и не кунем…

Прочитајте ОВДЕ   шта тражи Сергеј Трифуновић.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА