Најновије

МЈУЗИКЛ "КОСА" ПРЕМИЈЕРНО ОДИГРАН У КОМБАНК ДВОРАНИ: Ново извођење у мају! (ФОТО)

Преко 29 уметника на сцени, у раскошу боја, енергији покрета и музичкој хармонији хипи доба, премијерно су одиграли мјузикл КОСА у пуној Комбанк Дворани.

Из мјузикла (Фото: Комбанк дворана)

Представа настала на  истоименом бродвејском мјузиклу и култном филму Милоша Формана окупила је глумце Позоришта младих, Новосадског позоришта и студенте Академије уметности у Новом Саду, који су у јединственом глумачком надахнућу праћени оркестром Давида Клема на сцени, Београђане подсетили на тадашњи дух слободе и промена, али и на теме које су једнако актуелне као и 1969. године, а са друге стране обрађене у савременом уметничком маниру.

У овој емотивној причи о младим људима који трагају за променом, протканој редитељским жаром мађарског редитеља Петера Телихалија, публика је уживала пуна два и по сата не пропуштајући интеракцију у музичким деоницама попут чувеног хита „Лет тхе Сунсхине ин“ и другим тематским нумерама из Косе. У ватреном „уметничком плесу“, у атутентичним костимима,  уз верну сценографију тога доба, глумци и оркестар су дословно преплавили сцену, што је публику посебно очарало.

Кореографске деонице које је уобличио  Петер Ковач Гержон само су употпуниле доживљај пуноће глумачког и сценског наступа. Публика се отиснула у нека друга времена, али која су, како су глумци уочи премијере најављивали, само пренета на садашњи тренутак.  Исте теме, питања и борбе појединца, али и друштва, актуелне су и данас, што је представом Коса изнето на сцени Комбанк Дворане.

Интересантан је податак да је представа припемана свега пет недеља, а у њој је учествовало преко 50 људи.

Подсетимо, прошлогодишњој премијери представе у Новом Саду присуствовао је прослављени холивудски глумац Џон Севиџ који је уочи догађаја поручио “Слобода је музика. Носи дух наде“.

(Фото: Комбанк дворана)

Након успешне премијере, ново извођење Косе у Комбанк Дворани планирано је већ за мај ове године.

Пројекат је реализован у копродукцији Позоришта младих, Новосадског позоришта и Центра за развој визуелне културе Нови Сад, а под покровитељством Амбасаде Сједињених Америчких држава и Града Новог Сада.

Прочитајте ОВДЕ   шта сте то пропустили.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА