Најновије

Руске тајне службе откриле ко спрема биолошко оружје против Русије, а Путин им послао застрашујућу поруку

Америчке ваздухопловне снаге покушавају да прикупе узорке етничког руског ДНК. Ако је судити по историји, сврха овог новог америчког програма је веома штетна.

Путин (Фото: kremlin.ru)

Ваздухопловне снаге су 2017. издале позиве етничким Русима да обезбеде ДНК узорке за мистериозни програм „истраживања“. Капетан америчког ратног ваздухопловства Бо Дауни тврдио је да су узорци потребни за „локомоторне студије за идентификацију различитих биомаркера повезаних са траумом“.

Дауни је даље изјавио:

„Захтев (од истраживачког центра) није прецизирао одакле треба примити узорке, али за наставак студије су потребни слични узорци. Пошто је добављач првобитно пружио узорке из Русије, погодне за почетну групу болести, контролна група узорака такође треба да буде руског порекла.  

Циљ је интегритет студије, а не порекло (узорака)“.

Међутим, с обзиром на чињеницу да је америчка војска покушала да прибави руске ДНК узорке без дозволе руске владе, а осим тога, имајући у виду лоше стање односа између Русије и САД, многи се питају да ли би тражени узорци требало да буду део програма производње биогенетског оружја.

Биогенетско оружје дизајнирано је да проузрокује болести одређеној групи људи, на основу заједничког генетског кода.

Иако је нејасно да ли је такво оружје икада успешно развијено, САД и Израел су у прошлости покушали да створе тако разорно био-генетско оружје.

Крајем 1990-их је објављено да је Израел успешно створио биогенетско оружје које је посебно дизајнирано да зарази Арапе и само Арапе. 

Према тадашњим наводима, Израел је успешно развио такозвани „ етнички метак“, који ће циљати само Арапе. Дугорочне студије на ирачким Јеврејима заслужне су за добијање генетског кода потребног за циљање Арапа.

Према извештају, програм етничких метака првобитно је развијен за употребу у Апартхејду у Јужној Африци, против црнаца. Научници из обе земље заједно су радили на развоју израелског програма.

Израелски званичници одбили су да потврде постојање „етничког метка“, али један званичник је изјавио: „Имамо много стратешких изненађења која нећемо оклевати да употребимо ако осетимо да је држава под озбиљном претњом“.

Британски научници потврдили су да је такво биогенетско оружје могуће, с обзиром на напредак у генетском мапирању, иако није ни потврђено ни негирано постојање израелског биогенетског оружја, намењеног за убиање Арапа.

Руси су стога изузетно забринути да америчка војска намерава да прикупи узорке руске ДНК како би се креирало биогенетско оружје слично оном које је Израел створио 1990-их. Чињеница да је технологија генетског мапирања још више напредовала од деведесетих, овај страх се још више повећава.

Током 1980-их, Совјетски Савез се бојао да је вирус АИДС-а створен у америчкој војној лабораторији за био-оружје у Форт Детрик-у, Мериленд. Док су САД одбациле причу као геополитичку пропаганду, многи црни Африканци и Афроамериканци и даље верују да је ЦИА умешана у креирање вируса АИДС-а. До данас, АИДС и даље несразмерно утиче на црне мушкарце широм света.

Године 2000. у Америци је објављен извештај у коме се говорило о пожељности наоружања генетски мапираних биолошких агенса за употребу у ратовању 21. века. То је био један од фактора који су довели до тога да је Русија забранила извоз домаћих ДНК узорака 2007. године.

Председник Владимир Путин је на следећи начин одговорио на последње покушаје америчке војске да прикупе узорке руског ДНК:

„Знате ли да се биолошки материјал прикупља широм земље, од различитих етничких група и људи који живе у различитим географским регионима Руске Федерације? Питање је – зашто се то ради? То се ради сврсисходно и професионално. Ми смо нација од великог интереса јавности. Нека раде оно што желе, а ми ћемо оно што морамо “.

Путин сугерише да је, без обзира на то шта САД спрема Русији,  руководство Руске Федерације у стању и вољно је да преузме одбрамбени став у било ком сценарију. Наизглед опрезна изјава Путина, заправо је невероватно снажна када се пажљиво прочита. Суштина је: “Ако дође до било које врсте рата са нама, зажалићете”.

Сиријска ПВО одбила ракетни напад на Дамаск. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА