Најновије

БОЦАН-ХАРЧЕНКО ОДУШЕВЉЕН НАШОМ ЗЕМЉОМ: Односи Србије и Русије су на највишем нивоу! Москви није циљ да прави поделе

“Русија никада није и неће имати за циљ да направи поделе у региону Западног Балкана, нити било где друго”, изјавио је руски амбасадор у Београду Александар Боцан -Харченко и поручио да се Русија залаже за концепт недељиве безбедности.

Руски амбасадор у Београду Александар Боцан -Харченко (Фото: Јутјуб)

На пријему поводом руског празника Дана бранилаца отаџбине, којем је присуствовао и председник Србије Александар Вучић, Боцан-Харченко је указао на то да су Србија и Русија увек биле заједно у најтежим тренуцима историје и то на правој страни.

Говорећи о сарадњи две земље, амбасадор је казао да је развој војно-техничке сарадње Русије и Србије, која се развија под непосредним окриљем и контролом два председника, Владимира Путина и Вучића, усмерена како би Србија постала независна за доношење одлука.

"Усмерена је и на то да би Србија имала чврст суверенитет и могућност да решава о својој будућности, независно од било кога, и да живи у стабилном региону", казао је Боцан-Харченко.

Наводећи да се ове године празник обележева у Београду након посете руског министра одбране Сергеја Шојгуа, Боцан-Харченко је казао да су његови разговори са председником Вучићем и министром одбране Александром Вулином дали још један подстицај сарадњи две земље.

"Сада се наша сарадња и пријатељство, као и стратешко партнерство, налазе на највишем успону. Наши односи су прожети непрекидним дијалогом, састанцима између наших председника, а сада припремамо и још један низ састанака. За нас је велика част то што ће председник Вучић обележити 75 година од победе у Другом светском рату у Москви, заједно са руским председником Путином", казао је Боцан-Харченко.

На пријему, који је званично почео интонирањем химни Русије и Србије, присуствовали су и председница Скупштине Србије Маја Гојковић, потпредседник Скупштине Србије Верољуб Арсић, министри Александар Вулин, Зоран Дјорђевић, као и представници верских заједница, дипломатског кора, Војске Србије и војног дипломатског кора.

Руски амбасадор је изразио велику захвалност у име своје земље свим званицама што су заједно обележили празник који је, како каже, изнад обичних празника, односно налази се у низу догађаја који је имао пресудан значај за државу, који је симбол херојске руске војске и њене историје.

Како каже, Дан бранилаца отаџбине је и симбол патриотизма и јединства војске и народа.

“Ово је празник и ствараоца велике победе, а највећа од њих забележена је у Другом светском рату”, казао је Боцан-Харченко и изразио велику захвалност совјетским ветеранима који се, истиче, по праву зову генерација победника.

Наводи и да садашња руска армија брижљиво чува традицију руске војске, да је спремна да одговори на сваки изазов садашњости, као и да су спремни да помогну својим пријатељима.

Прочитајте ОВДЕ шта је Рамуш Харадинај рекао о гађању јајима потпредседника косовске владе.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА