Најновије

ДОДИК ОДБРУСИО МИЛУ: Заборавио си дружење с Ратком и Радованом!

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик је поводом изјаве Мила Ђукановића да је то што ради у Републици Српској опасније од оног што се догађа у Србији и Црној Гори изјавио да ће шеф црногорске државе бити жртва оспоравања српског националног интереса.

Додик (Фото: Јутјуб)

Мило Ђукановић је, рекао је он, сада постао миљеник Сарајева. Подсетимо, Додик је недавно, упркос противљењу остале двојице чланова Председништва, забранио Милову посету Босни.

- Охрабривао је самосталност Републике Српске у време када сам мислио да цела та прича о црногорској независности треба да се заврши - рекао је Додик у интервјуу за телевизију Фејс из БиХ.

Истакао је да је управо Ђукановић био "део пројекта који је водио Милошевић", а онда је, каже, "искочио".

- Састајао се више пута са Караџићем него ја и више пута се видео са Младићем него ја. Ја нисам командовао војском у рату, а он јесте - рекао је Додик.

О односу са Ђукановићем каже да они никада нису били посебни, те да је увек уважавао чињеницу да је он председник Црне Горе.

- Генерално гледано, Ђукановић је одједном одлучио да Црна Гора призна Косово, ради против српских националних интереса и против Српске православне цркве - навео је Додик.

Чињеница је, истиче Додик, да је "Ђукановић у овом тренутку за СПЦ припремио голготу" усвајањем закона који није демократски и то је, наглашава, "учинио на један веома подмукао начин тако што је најпре са Исламском заједницом, Католичком црквом и Јеврејском заједницом направио посебне уговоре, а СПЦ је наметнуо закон који деградира њено постојање и њену имовину".

Нико, истиче Додик, Ђукановићу не брани да прави своју цркву, али не мора да отима од СПЦ.

Четири светска лидера покушавају да спрече најгори сценарио у Сирији. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА