Најновије

ХРВАТИ У ПАНИЦИ! Празне рафове у трговинама због коронавируса, купују шта стигну!

Хрватски малопродајни ланци су под све већим притиском масовних куповина због панике изазване коронавирусом, извештава портал Сибиз, позивајући се на информације које су редакцији јавили читаоци.

Продавница (Фото: Риа)

Једна продавница Орбика у самом центру Загреба остала је са "никад мање робе", рекла је продавачица за овај портал. Највише се купују залихе хране - првенствено пиринач и тестенине, као и основне потрепштине попут тоалет папира.

Слична је ситуација и у онлајн трговини Конзума где, на пример, више нема на залихама појединих врста пиринча. Исто важи и за брашно и интегрални тост, којих више нема на залихама.

Вероватно је део људи поведен за информацијама из Италије, где је забележено више стотина случајева заразе коронавирусом и за сада седморо мртвих, одакле већ данима долазе слике полупразних трговина, наводи Сеебиз. Људи купују конзервирану храну, воду и средства за дезинфекцију чекајући изолацију и затварање у своје домове.

Купци у Италији су морали да чекају у редовима док су трговци покушавали да организују групе од четрдесет људи које би пуштали наизменично у продавнице по производе.

У Хрватској паника још увик није попримила такве размере, али, чини се, да ће и овдашњи трговци имати пробем са залихама наредних дана, оцењује Сибиз и додаје да ће, с друге стране, ови дани трговцима свакако донети неуобичајено високе нивое промета за ово доба године.

Прочитајте ОВДЕ    шта се крије иза покушаја да се у Црној Гори створи нова црква?

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА