Најновије

ЛИБИДО ЈАК КО ЦРНА ЗЕМЉА: Са оволико година жена има највећи апетит за сексом

Да ли сте се икад запитали како старење утиче на ваш либидо, односно сексуалну жељу? Колико дуго ћете имати једнаку жељу за интимношћу и када ће тај нагон бити најизраженији? Научници имају одговор.

Илустрација (Фото: принтскрин)

Чини се да у свему томе највећу улогу нема ни партнер, ни љубавни статус, него биолошки сат и његово гласно откуцавање. У 30-им, али и раним 40-им годинама жене често откривају нову страну сопствене сексуалности и многима омиљена активност постаје управо забава у кревету.

Стручњаци ту појаву објашњавају откуцавањем биолошког сата и жељом да "искористе преостале године за стварање потомака". Лаички речено, како жене старе, више воде љубав - и то пуно више.

У студији објављеној у часопису "Personality and Individual Differences" учествовало је је 827 жена подељених у три групе: висока плодност (18 до 26 година), ниска плодност (27 до 45 година) и у менопаузи (46 година и више).

На основу одговора учесница у интернет анкети, истраживачи су открили да жене које имају од 27 до 45 година (оне у категорији ниске плодности) поседују "појачани сексуални нагон као одговор на смањивање плодности" и да имају "честе сексуалне маштарије и активан сексуални живот, па су спремне на повремени секс".

Шта жене узбуђује, а шта плаши током секса прочитајте ОВДЕ.

Извор: Index.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА