Најновије

ВУЧИЋ О СРБИМА ЈАЧИМ ОД КОРОНАВИРУСА: Перите руке што чешће ... тврдим сапуном!

Председник Александар Вучић састао се данас с представницима свих здравствених и других институција које учествују у борби против коронавируса.

"Не само да нема смртних случајева, него нема ни оних који су позитивни на коронавирус", наводи председник.

Он је указао на појаву навода, на друштвеним мрежама, да је у Србији већ преминуло неколико људи од коронавируса, наводећи да је то апсолутна неистина и непотребно изазивање панике.

"Изложени смо кампањи на друштвеним мрежама лажи и неистина, од тога како је на Инфективној клиници умрло двоје људи, двоје на КБЦ Бежанијска коса, да људи иду у скафандерима... Нико није преминуо, нема смртних случајева, нема ни оних који су позитивни на коронавирус", рекао је Вучић на конференцији за медије након састанка са представницима свих здравствених и других институција које учествују у борби против коронавируса.

Председник наводи да је предвиђено све до најситнијих детаља.

"Предвидели смо све до најситинијих детаља, од тога да ћемо повећати број санитетског особља на граничним прелазима. Ми на свим граничним прелазима на сва три аеродромима имамо санитетске тимове, које ћемо и појачати. Припремили смо све наше установе, собе уређујемо за потенцијалне болеснике, направили све што је потребно да можемо да их излечимо", навео је Вучић.

Он је истакао да Србија неће имати проблема, сем са намерним, или случајним, изазивањем панике.

"Нећу о отоме ја да говорим него лекари, јер ја о томе ништа не знам. Све што сам схватио јесте да сви треба да перу руке чешће и да је то нешто слабије од грипа", истакао је он.

Вучић се осврнуо и на економски аспект ове епидемије.

"Никакве панике на тржишту не сме да буде. Молим људе да никакво брашно не купују, никакве конзерве, имамо свега колико хоћете, нема потребе да трошите новац", рекао је Вучић.

“Послали смо људе под пуном заштитном опремом јер је човек рекао да је боравио на ризичним местима”, рекао је Вучић због забринутости грађана након што су се појавиле слике медицинског особља у опреми.

Вучић је замолио грађане да не паниче, да не долазимо у ситуацију као у Украјини када је аутобус путника каменован због сумње да је неко позитиван на коронавирус.

“Молим представнике седме силе – нема потребе да плашимо народ и причамо о катастрофалним последицама када то није истина”, рекао је Вучић и навео да ће се овај вирус одразити смао на економски сектор због недостатака робе из Кине.

“Нећемо вам рећи да нема опасности, али нећемо ни да претерујемо”, рекао је и навео да је потребно да се “спусти лопта”.

Председник је навео да се нада да ћемо из ситуације са вирусом изаћи без озбиљних последица.

Председник је рекао да је видео код Американаца да "где ставите алкохол ту коронавирус не расте" и додао:

"Тако сам ја нашао себи изговор да попијем коју чашицу више дневно“.

Председник је на крају рекао да је потребно да се више води рачуна о хигијени руку.

"И да перемо руке што чешће, али тврдим сапуном, кажу доктори", рекао је.

Састанку у згради Председништва присуствовали су министар здравља Залтибор Лончар, директорка Института за јавно здравље Верица Јовановић, директорка РФЗО Сања Радојевић Шкодрић, директор Инфективне клинике Горан Стевановић, искусни инфектолог Мијомир Племиш, који ће председнику пренети све информације у вези са новим вирусом и пресек тренутне ситуације.

Такође, састанку је присуствовао и председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж, министри у влади Небојша Стефановић, Синиша Мали, Александар Вулин, директор полиције Владимир Ребић…

Др. Јована Стојковић доминира изјавама о корона вирусу!  Прочитајте ОВДЕ  све детаље.

Извор: Б92/Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА