Најновије

ЕВРОПА ЋЕ СЕ ТРЕСТИ ПОД СРПСКОМ ЧИЗМОМ: Удружују се Војска Србије и оружане снаге Уједињеног Краљевства!

Вучић је изразио задовољство што ће током посете адмирала Фрејзера бити потписан план билатералне војне сарадње, који садржи 33 заједничке активности.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас са замеником начелника Штаба одбране Оружаних снага Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске адмиралом Тимотијем Фрејзером о развоју билатералне сарадње у области одбране и безбедности, као и о ситуацији у региону.

"Србија ће увек да буде чврст ослонац за миран и стабилан Балкан", рекао је Вучић, саопштила је прес служба председника.

Председник Вучић је рекао да се нада да ће српско-британски односи достићи ниво истинског партнерства и да би размена посета на високом нивоу допринела снажнијим и богатијим везама двеју земаља у свим областима.

Он је изразио задовољство што ће током посете адмирала Фрејзера бити потписан план билатералне војне сарадње, који садржи 33 заједничке активности.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Двојица саговорника су истакли да су стратешки циљеви сарадње у области одбране у наредном периоду јачање војнообразовне, војномедицинске и војно-војне сарадње.

Адмирал Фрејзер је рекао да је британска страна спремна да понуди помоћ у образовању, усавршавању и тренингу припадника Војске Србије. Предложено је одржавање заједничких војних вежби Војске Србије и Оружаних снага Уједињеног Краљевства.

Прочитајте ОВДЕ   какву то сензацију најављује Дојче Веле.

Извор: Ало/Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА