Најновије

Кар Го затражио да ЕУ заштити Србију од картела!

Поводом годину дана од почетка имплементације Закона о превозу путника у друмском саобраћају, директор ЦарГо Вук Губеринић обратио се званично Европској комисији у Бриселу и делегацији у Београду и у писму највишим званичницима затражио да ЕУ заштити Србију од картела.

Кар Го (Фото: Јутјуб)

- Очигледно је да је иза доношења и спровођења скандалозног и противуставног закона стајао део државе предвођен министарком Зораном Михајловић у спрези са такси картелом - истакао је, између осталог, Губеринић.

Директор компаније Кар Го је рекао да се Кар Гоускладио и са новим законом и променио начин функционисања, али да то не мења суштину да је Закон противуставан, да онемогућава фер утакмицу, као и да је против интереса грађана и европског пута наше земље.

- Предајемо нашу правну историју, али то је правни крвоток Србије. Данас ће ЕУ делегација моћи да види правни крвоток целе земље на једном случају. Када се говори о владавини права, Кар Го је прави саговорник, а историја ове правне борбе историја је борбе за права грађана у Србији. Првенствено за младе, њихов останак и повратак у земљу - рекао је Губеринић.

Он је истакао да је  Кар Го за ових годину дана поднео уставне и друге иницијативе, девет кривичних пријава због закључења рестриктивног споразума, трговине утицајем, несавесног рада у служби, злоупотребе службеног положаја, лажног пријављивања, злоупотребе права на штрајк, противправног лишења слободе, удруживања ради вршења кривичних дела.

- Нисмо бирали улицу, већ институције, али нема нема одговора од државе, док се притисци, привођења и линчовање чланова Кар Го настављају. Међутим - на њихове нападе одговарали смо аргументима. На насиље идемо истином. Верујемо да смо и зато добили обавештење од Европске комисије крајем прошле године да ће врло пажљиво надгледати ситуацију у вези са конкуренцијом, спорним законом, али и слободом пружања услуга у Србији - рекао је Губеринић.

Прочитајте ОВДЕ   како ће се Европа трести под српском чизмом.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА