Најновије

УБИЈЕН ОСНИВАЧ ОВК! Угљенисано тело Керима Кељмендија пронађено код Пећи!

Политички представници приштинских власти, Хашим Тачи, Аљбин Курти и Рамуш Хардинај, реаговали су данас на убиство једног од оснивача тзв.ОВК, Керима Кељмендија и позвали правосудне институције да што пре пронађу починиоце.

Шиптарски терористи (Фото: Јутјуб)

Угљенисано тело пронађено ноћас у запаљеном аутомобилу код Пећи званично није идентификовано. Браћа и родбина тврди да је у питању Керим Кељменди, један од оснивача тзв. ОВК и жестоког противника првог косовског председника Ибрахима Ругове, кога је називао издајником.

Полиција је потврдила да је у угљенисано тело пронађео у аутомобилу марке "волксваген пасат" прво пуцано из ватреног оружја, а потом запаљено.

Тачи, који се налази у посети САД, шокиран је, како је навео, "подмуклим" убиством Кељмендија.

"Позивам законске и правосудне институције да што пре разоткрију ово стравично убиство и приведу његове починиоце правди", написао је Тачи на свом фејсбук профилу.

Курти је Кељмендијево убиство рекао да је "више од злочина" и позвао полицију и тужилаштво да, како је навео, свим снагама истраже овај злочин.

"Двадесет једну годину после рата, у време мира, нико не би требало да живи са осећајем страха, а нарочито они који су се највише жртвовали. Полиција и тужилаштво морају свим снагама да истраже ово окрутно убиство које је више од злочина", написао је Курти на фејсбук профилу.

Огласио се овим поводом и лидер опозиционе Алијансе за будућност Косова, Рамуш Харадинај, који је такође позвао правосудне органе да убрзају истрагу у проналажењу одговорних.

"Позивам правосудне органе да убрзају истрагу у овом случају", написао је Харадинај на свом фејсбук профилу.

Укинути таксе што пре или ће Косово бити изоловано! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА