Најновије

ГОЈКО ПЕРОВИЋ ПОРУЧИО МИЛОГОРЦИМА: Не плашимо се да војску изведете на улице! Па, извели сте пола Црне Горе на улице!

“Не плашимо се ни да војску изведу на улице. Извели су пола Црне Горе на улице, и војници ће бити наши најбољи шетачи”, поручио је актуелној власти Црне Горе Гојко Перовић, ректор Цетињске богословије.

Гојко Перовић (Фото: Јутјуб)

"Значајна нам је подршка која долази из Србије и Републике Српске. Наравно, није пожељна у неком заштитничком смислу, јер такви тонови нам не помажу због власти која једва чека такве моменте. Власт у Црној Гори не жели да именује литије правим именом, а то је скуп грађана Црне Горе који су незадовољни донесеним законом. Баш зато смо у незгодној позицији да свака прејака подршка из Србије и Републике Српске, Ђукановићевој власти добро дође за замену теза", истакао је Перовић.

У последње вријеме из Пореске Управе Црне Горе спомињу се баснословни наводни дугови Српске православне цркве (СПЦ) према држави, што ректор Цетињске богословије демантује.

"СПЦ и њене јединице ни мање нити више него друга правна лица у Црној Гори дугују или не дугују држави. Веома некоректно је од власти извлачити у овом трентку тако нешто. Знам да је износ који се помиње у јавности небулозан. Пореска управа Црне Горе треба да буде у служби свих њених грађана, а не дневне политике", рекао је Перовић.

РТРС наводи да званична власт Црне Горе упорно покушава смањити број верника на литијама и молебанима, а председник Мило Ђукановић истиче да је половина оних који су тамо, деца.

"У данашњем свету технологије, дронова, мобилних телефина, веома је лако избројати људе, а они то неће! Највећи политички скупови у Црној Гори привлачили су између 10.000 и 20.000 грађана, док данас у Подгорици имате на најмање посећеној литији 35.000 становника. Ако томе додате литије у Бару, Никшићу, Будви, Бијелом Пољу, Колашину, Мојковцу...долазите до нареалних бројки за Црну Гору", поручио је Перовић.

Ђукановић често истиче да Црна Гора није српска држава, а Перовић има јасан одговор за њега.

"Ко њега пита је ли Црна Гора српска. На последњем попису имате трећину грађана који су се изјаснила да су Срби, половину која пише српским језиком, и још половину која његује на неки начин и чува везу са српским идентитетом. Он као предсј+едник требало би у најмању руку да ћути о томе", казао је ректор Цетињске богословије.

Перовић је био и актер састанка са Владом Црне Горе, са којег је дошло саопштење у којем је свака страна задржала своје почетне позиције.

"Наш правни тим успео је министрима и премијеру Душку Марковићу потпуно да разобличи сваку спорну тачку, које су дискриминаторске и антиуставне, а њих није мало. Чак и они који су имали задатак да нас поремете после петочасовне правне битке остали су без аргумената. Онда вам је све јасно", закључио је Перовић.

Прочитајте ОВДЕ како је у четвртак прошао молебан у Подгорици.

Извор: Вијести/РТРС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА