Најновије

НАЈОПАСНИЈА ПУТИНОВА ПРЕТЊА АМЕРИЦИ ИКАДА: “Ако распоредите нове ракете у Европи добићете и нову кубанску кризу”

Руски председник Владимир Путин изјавио је да је његова земља спремна за нову биполарну војну ескалацију попут кубанске кризе 1962. године.

Путин (Фото: kremlin.ru)

Путинови коментари прате његово упозорење да ће Москва одговорити на било који потез САД-а, када је у питању распоређивање нових ракета близу Русије, постављањем сопствених ракета ближе Сједињеним Државама или бржих ракета, а можда и једним и другим.

Путин је детаљно објаснио своје упозорење по први пут, рекавши да би Русија могла да распореди хиперсоничне ракете на бродовима и подморницама које би могле да вребају изван територијалних вода САД-а, ако Вашингтон распореди нуклеарно оружје средњег домета у Европи.

- Говоримо о подморницама или површинским бродовима. И можемо их ставити, с обзиром на брзину и домет (наших ракета) ... у неутралне територијалне воде. Осим тога нису стационарани, крећу се и мораће да их траже - додаје Путин.

Шеф руске државе поменуо је хиперсоничне ракете које су развили руски стручњаци војне индустрије у погледу тренутних тензија између две глобалне војне силе, САД и Русије.

- Оне (тензије) нису разлог да се сукоб повећа до нивоа кубанске ракетне кризе 1960-их. У сваком случају то није оно што ми желимо", рекао је Путин. "Ако неко то жели, у реду. . ја сам изложио шта би то значило. Нека рачунају (време лета ракета) - закључио је руски лидер.

Анкара пустила избеглице у Европу. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА