Најновије

ПРВИ СНИМЦИ ТУРСКИХ НАПАДА! Дронови и авиони запалили Идлиб, ево зашто је Сирија синоћ крваво одговорила (ВИДЕО)

Ситуација на северозападу Сирије је постала критична, након погибије 33 турских војника у ваздушним ударима сиријског ваздухопловства на положаје терориста у граду Идлибу, провинцијској престоници.

Идлиб (Фото: принтскрин)

Турски медији су објавили снимке напада турских авиона на положаје сиријске војске. Ти удари су претходили синоћњем сиријском нападу у ком су погинула 33 војника, а са снимака ових безочних напада јасно видите зашто је САА морала да одговори Турцима.

Турци су у тим нападима наводно уништили 130 возила и комада војне технике током последњих недељу дана, али сиријска војска још увек није потврдила те "астрономске" губитке.

Анкара има обичај да изузетно преувеличава губитке које наводно наноси непријатељу, па је тако испод снимка напада елаборирано да су током 17 дана уништили 55 сиријских тенкова, 39 оклопних возила, 29 хаубица, као и три хеликоптера. Оно што највише баца сумњу на ове податке је тврдња да је убијено чак 1700 сиријских војника, што је дефинитивно преувеличана цифра.

​Турска је позвала међународну заједницу и учеснике астанског процеса да преузму одговорност како би се зауставио тобожњи "злочин против човечности који врши сиријски режим".

Министарство одбране Русије саопштило је да припадници турске војске, који су се синоћ нашли под ударом сиријских снага, није требало уопште да се налази на тој локацији.

Како јављају руски медији, у Турској су блокиране друштвене мреже Фејсбук, Твитер, Истаграм и Јутјуб након вести да је у Сирији погинуло више десетина турских војника.

Све у Сирији је само представа! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА