Најновије

ТРИПОЛИ У ПЛАМЕНУ: Крвави сукоби зараћених страна у Либији!

Бомбардовање либијске престонице Триполија данас је интензивирано због чега је принудно евакуисан део пацијената из болнице недалеко од јединог преосталог отвореног аеродрома.

Рат у Либији (Фото: Јутјуб)

Новинару Ројтерса грађани Триполија су рекли да је данашње бомбардовање једно од најтежих од потписивања споразума о прекиду ватре постигнутог у јануару.

Градом одјекују експлозије, а облаци црног дима куљају са локација у непосредној близини аеродрома Митига који је под контролом владе.

Оружани сукоби између Либијске националне армије (ЛНА), која се налази на истоку земље, а коју предводи Калифа Хафтар и међународно признате Владе националног договора (ВНД) у Триполију распламсавају се док УН настоје да одрже мировне преговоре у Женеви.

Због гранатирања аеродрома Митига неколико дана се сатима обуставља ваздушни саобраћај, а на једном хангару данас се могу видети нова оштећења.

Градско веће кварта Абу Салим у Триполију поставило је на Фејсбуку фотографије кућа оштећених у гранатирањима уз коментар да су једна жена и дете одведени у болницу.

ЛНА подржавају Египат и Уједињени Арапски Емирати, док Турска и здружене борбене јединице из Сирије пружају подршку ВНД.

Последњи талас континуираних сукоба који са прекидима трају од рушења Гадафијевог режима 2011. године, покренуо је Хафтар прошлогодишњим нападима на Триполи.

Војна полиција добила већа овлашћења према цивилима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА