Најновије

АМЕРИ СЕ ДРОГИРАЈУ? Захтевамо да Русија одмах приземљи своје авионе у Сирији!

Упркос чињеници да Москва у тој земљи делује уз одобрење службеног Дамаска, Сједињене Државе су позвале Русију да “одмах приземљи своје борбене авионе” у Сирији.

Су 57 (Фото: Риа)

Како преносе РИА Новости, тај је захтјев изнела стална представница Сједињених Држава при Уједињеним народима Кели Крафт, говорећи на састанку Већа безбедности. Такође је рекла да Вашингтон у погоршању ситуације у Идлибу и даље подржава Анкару.

Из њеног говора је постало јасно да Сједињене Државе желе притиснути сиријске трупе и руске ваздушне снаге, присиљавајући Дамаск да одустане од надзора над великим територијима.

„Позивамо Руску Федерацију да одмах приземљи своје борбене авионе и позивамо све сиријске трупе и њихове руске савезнике да се повуку на линије за разграничења ватре повучене 2018. године”, поручила је Кели Крафт.

Подсетимо да је јуче затражено одржавање хитне седнице Већа безбедности Уједињених нација у вези с ескалацијом ситуације у Идлибу која је довела до смрти турских војника.

Стални представник Русије при Уједињеним нацијама Владимир Небензија, говорећи о ситуацији је нагласио да се инцидент с турским војним особљем догодио изван проматрачког места и на територији друге земље. Истовремено је нагласио да сиријска војска има право да реагује на терористичке нападе на својој територији.

Једнако невероватни захтеви долазе из Анкаре. Турски председник Реџеп Тајип Ердоган, говорећи у Истанбулу, открио је садржај својих телефонских разговора с руским лидером Владимиром Путином. Ердоган тврди да је тражио од руског председника да остави Турску „један на један“ са сиријским властима.

„Јуче сам питао  Путина који су ваши циљеви у Сирији? Ако ћете створити војну базу, учините то, али повуците трупе од нас. Рекао сам му да се тако можемо суочити с режимом Башара ал-Асада”, Ердоганову изјаву преноси ТАСС.

Додао је да се број погинулих турских војника током ваздушног напада сиријске војске у Идлибу повећао на 36. Ердоган је рекао да “ни у ком случају” не сматра “сиријско питање” авантуром или жељу за проширењем граница Турске.

„Тамо смо ушли не на позив Асада, већ на позив сиријског народа. И док људи не затраже да одемо, ми одатле нећемо отићи”, рекао је турски председник.

Прочитајте ОВДЕ   шта је то божји дар за Амере.

Извор: logicno. com/Нермин Н.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА