Најновије

КОНАЧНО СЕ ПОЈАВИО У ЈАВНОСТИ: Ким Џонг Ун надгледао војне вежбе! Сви имали маске због смртоносног вируса (ВИДЕО)

Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун надгледао је ракетне пробе које је та земља извела, упркос томе што се ретко појављује у јавности од појаве коронавируса у свету, а одржана је и седница политбироа владајуће Радничке партије о јачој примени "антипандемијских корака" и спречавању ширења вируса.

Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун (Фото: Јутјуб)

Према писању државне КЦНА агенције, војна вежба требало је да процени мобилност и способност војске и "завршена је на велико задовољство" Кима.

Како је наведено, Ким је сазвао и седницу политбироа владајуће Радничке партије, на којем се разговарало о јачој примени "антипандемијских корака" како би се спречило ширење вируса.

"У случају да заразна болест која се шири ван контроле нађе пут у нашу земљу, то ће имати озбиљне последице", рекао је Ким на састанку и наложио да се затворе сви потенцијални канали кроз које болест може да прође и да се појачају контрола, тестирање и карантин.

А у току је и план да се око 60 дипломата, који су у карантину, евакуишу из Северне Кореје.

Агенција је објавила и фотографије на којима се види Ким како председава састанком и како надгледа вежбе са заштитном маском, као и његови сарадници како носе црне заштитне маске.

У Северној Кореји није потврђен за сада ни један случај коронавируса, међутим уведен је једномесечни карантин за особе код којих се појаве симптоми, а уведене су и мере високог интензитета на граничним прелазима, аеродромима и лукама.

Ким се први пут појавио у јавности од 16. фебруара, када је посетио маузолеј на годишњицу рођења његовог оца Ким Џонг Ила.

Биће озбиљних последица ако се вирус прошири

Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун изјавио је да ће бити "озбиљних последица" уколико се коронавирус прошири по земљи и позвао на јачу заштиту и спровођење снажнијих анти-вирусних мера.

Ким је током састанка владајуће Радничке партије позвао здравствене штабове да појачају скрининге и тестирања како би "запечатили све канале и просторе" кроз који вирус може да продре.

"У случају да заразна болест која се шири ван контроле нађе пут у нашу земљу, биће озбиљних последица", рекао је Ким.

Према оцени стручњака, епидемија коронавируса у Северној Кореји могла би да буде страшна због недостатка санитетског материјала и лоше здравствене инфраструктуре.

Прочитајте ОВДЕ како је у УН настао хаос због ситуације у Сирији.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА