Најновије

ПОСТАЈЕМО СВЕ ЈАЧИ И ЈАЧИ! Путинов човек поручује: Русија је спремна да Србији испоручи и С-400!

Русија је спремна да, после одбрамбеног ПВО система "панцир С1", испоручи Србији и моћан ракетни систем дугог домета С-400!

С-400 (Фото: Јутјуб)

Ово каже Олег Валерјевич Маркејев, заменик директора "Рособоронекспорта", руске државне компаније за трговину оружја и војне опреме чији је рад под директним надзором председника Русије Владимира Владимировича Путина.

На питање колико је реално да Србија по повољним условима може да набави системе С-300 или С-400 из Русије, Маркејев је у интервјуу за "Печат" одговорио:

Фирма на "црној листи" САД

Руска компанија "Рособоронекспорт" налази се на црној америчкој листи руских фирми и институција са којима је пословање забрањено под претњом санкција.

Американци прете да ће увести санкције свима у свету који сарађују са "Рособоронекспортом".

- Војнотехничка сарадња Русије и Србије увек се градила на принципима обостране користи. Без сумње, у случају захтева Србије за куповину једног од наведених ПВО система великог домета, "Рособоронекспорт" ће радити на овој теми у блиској сарадњи са српским колегама, а заједно можемо наћи најповољније услове испоруке који одговарају обема странама...

Према његовим речима, Москва је заинтересована да прошири војнотехничку сарадњу са Београдом.

- Русија је увек спремна да прошири сарадњу са Србијом. Данас "Рособоронекспорт" нуди све могуће облике сарадње: директне испоруке оружја и војне опреме, организацију лиценциране производње на територији партнера, ремонт и модернизацију... Поред тога, данас смо тестирали и широко користили најнапредније спољнотрговинске механизме. Сигуран сам да постоји повећање капацитета и потенцијала војнотехничке сарадње. Увек смо отворени за дијалог са братском Србијом... - наглашава руски званичник.

Прочитајте ОВДЕ   зашто се Србији не пише добро.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА