Најновије

ВЕЛИКЕ ПРОМЕНЕ У ВОЈСЦИ СРБИЈЕ!: Пред нама је година модернизације и опремања копнених јединица!

Министар одбране Александар Вулин обишао је данас припаднике 15. тенковског батаљона Прве бригаде копнене војске који на Војном комплексу “Орешац” изводе припремно гађање из наоружања тенка М-84.

Војска Србије (Фото: mod.gov.rs)

Министар Вулин је истакао да се Војска Србије свакодневно обучава и припрема за извршење свих својих задатака.

- Само обучена, само добро припремљена војска може да одговори на све изазове у модерном свету. Војска Србије води рачуна да обука буде на највишем могућем нивоу, да сви буду безбедни и здрави, али у наредном периоду ће, свакако, посебно када су у питању наше оклопне јединице, обратити пажњу на модернизацију наших средстава. Наши тенкови морају да одговоре на све могуће претње - нагласио је министар Вулин, додајући да можемо да видимо да се у окружењу све земље опремају најсавременијим тенковима и најсавременијим средствима у наоружању оклопних јединица, па тако и Војска Србије мора да буде у стању да одговори и да има средства којима може да одговори на баш сваку претњу и баш сваки изазов.

Година пред нама, најавио је министар Вулин, биће година Копнене војске и година у којој ће се највише улагати у модернизацију и ремонт средстава које поседује и користи Копнена војска.

- Копнена Војска, као најбројнији вид Војске Србије, мора бити спремна и припремљена да одговори баш на сваки изазов, а то подразумева и обуку и модернизацију - закључио је министар Вулин.

Командант 15. тенковског батаљона Прве бригаде копнене војске потпуковник Борислав Крњајић истакао је да је данас реализован један од сегмената обуке коју припадници тог батаљона изводе током ове године.

- Користимо ово стрелиште на полигону “Орешац” како би реализовали све оне припремне радње за извођење комплекснијег гађања касније на полигону “Пасуљанске ливаде” - истакао је потпуковник Крњајић, додајући да је данас изведен један редни број припремног гађања коју пролази посада тенка.

Према његовим речима, циљ гађања је да се посаде тенка увежбају и оспособе у правилном осматрању, уочавању циљева, нишањењу и гађању тих циљева на полигону.

- Резултати гађања су врло добри и одлични и даље настављамо рад по плану логоровања, током којег смо планирали да изведемо више врста школских и припремних гађања, као и гађања наоружањем рода пешадије - нагласио је потпуковник Крњајић.

Међу онима који су током данашњег гађања на полигону “Орешац” остварили најбољи резултат је и десетар Стевица Гаврић, нишанџија на тенку М-84.

- Мој задатак, као појединца посаде, био је да припремим систем за управљање ватром, а овај успешно изведени задатак допринеће у извршавању сложенијих задатака који нам предстоје на полигону “Пасуљанске ливаде” – нагласио је десетар Гаврић изражавајући задовољство одличним резултатом који је постигао на данашњем гађању.

Гађању на војном комплексу “Орешац” присуствовали су и заменик команданта Копнене војске бригадни генерал Владета Балтић и командант Прве бригаде копнене војске бригадни генерал Зоран Насковић.

Дачић одговорио Бошку Обрадовићу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА