Најновије

Врх ДПС-а и Мило у стању потпуне хистерије после масовне недељне литије

Види се да власт у Црној Гори не може више да издржи оволики број вјерног народа у литијама. Недjеља вече је сигурно најљепши дан у малој, али тренутно вјерски највећој земљи. Као да православље васкрсава управо ту.

Пише: Велимир Ераковић

У Црној Гори чији су лидери промијенили или покушали да промјене идентитет народу, прекроје историју, узму језик и направе неке нове Црногорце, након усвајања закона о слободи вјероисповјести, десила се вјерска револуција. И то кад смо се најмање надали. Реакција народа на закон,апањила је сав православни свијет. И диве се људи, диви се сваки вјерујући човјек. Мудра промишљања Епископског савјета су за сваку похвалу и поштовање. Недељна литија и онолики број вјерника у њој је довела врх ДПС-а и Мила Ђукановића у стање хистерије и то потпуне.

Чак им сметају и честитке Митрополита Амфилохија спортистима. Бивши ватерполо репрезантивац, а сада министар спорта Јановић је јавно напао селектора Гојковића што је ишао на поклон Светом Петру Цетињском и примио у име свих играча орден Богородице Филармосе. Незапамћен примјер у свијету. Писац и добитник највећих државних признања Поповић је литије упоредио са Исламском револуцијом и тражио да држава хитно реагује на њих. Рекао је да су литије припрема за насиље. Какво насиље и над ким? Литије су толико мирне и масовне да су повратиле углед Црној Гори а не пут ка насиљу.

Сад, након оволике хистерије, питање је шта нас чека? Шта је нервозни диктатор припремио и какав прљави план смишља? Зашто се копа ров на граници са Србијом? На силу, без референдума нас је увео у НАТО и вјероватно се нада њиховој помоћи. Средњи и мали приватници се жале да имају страшне притиске, а народа све више. У јавним установама се пријети отказима онима који учествују у литијама, а народа све више. Ко год зна Мила Ђукановића, зна да ће уз помоћ криминалаца и НАТО пакта покушати неки вид удара на народ и литије. Али појединац са свим тим снагама, овога пута неће промијенити ништа.

Шта нас чека, зна само он и велики Господ Бог. Талас слободне свијести је толико велики да нема те бране коју неће обалити. Логично и једино могуће је да повуче скарадни закон и оде са власти, са свом својом кликом. Разлика између мирних протестаната који прођу по осамдесет или сто километара и њих,који чекају помоћ страних сила је огромна. Диктатор и тајкуни се боре само за себе и своје милијарде. 

Други, који свједоче пут истине, божије и братске љубави са оваквим мотивима и искреном жељом ће на крају остварити циљ и доћи до слободе. Чини ми се да нас то чека. Након недјељне литије долази ново вријеме и шанса која се овога пута не смије пропустити.

Жестоку поруку Ераковића Ђукановићу прочитајте ОВДЕ.

Изор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА