Најновије

ДОБРОЧИНСТВО ИЛИ ЖЕЛИ ДА ЗАРАДИ НА ВАКЦИНАМА? Гејтс донирао 100 милиона долара за борбу против коронавируса!

Фондација Била и Мелинде Гејтс данас је обећала да ће дати до 100 милиона долара за глобални одговор на епидемију новог вируса корона од којег је до сада умрло скоро 500 људи.

Бил Гејтс (Фото: Јутјуб)

- Међународне организације, националне администрације, приватни сектор и филантропи треба заједно да раде да се успори ширење епидемије, да се помогне земљама да заштите најугроженије становнике и да се убрза развој оруђа којим би се епидемија ставила под контролу - рекао је званичник фондације Марк Сузман.

У наведени износ спада и десет милиона долара које је фондација претходно обећала крајем јануара.

Из фондације се истиче да ће усмерити 20 милиона долара организацијама попут Светске здравствене организације, америчког Центра за контролу и заштиту од обољења, кинеске Националне комисије за здравље и кинеског Центра за контролу и превенцију обољења.

Додатних 20 милиона биће пребачено за помоћ здравственим службама у подсахарској Африци и јужној Азији где су се недавно појавиле епидемије попут свињског грипа Х1Н1.

Фондација је наменила до 60 милиона долара за убрзање открића, развоја и пробе вакцина, лечења и дијагностиковања вируса.

Прочитајте ОВДЕ  шта каже Русија на ово.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА