Најновије

ЏИХАДИСТИ ОПКОЉЕНИ, ПАДА УПОРИШТЕ ПОБУЊЕНИКА! САА пресекла све линије снабдевања терориста! Питање је сата када ће Саракиб бити ослобођен!

Сиријска арапска војска (САА) налази се на корак од ослобађања једног од стратешких важних градова у Идлибу, Саракиба.

САА жестоко гранатира џихадисте у Саракибу (Фото: Јутјуб)

Сиријска војска је вечерас започела велику офанзиву на Саракиб, који се налази на југоистоку Идлиба.

Један војни извор је навео да сиријску војску у овој операцији предводи 25. дивизија специјалних снага, која има подршку руских и сиријских ваздушних снага.

Поједини опозициони активисти наводе да су припадници Хаџата Тахрира ал-Шама, који су годинама управљали град одлучили да повуку већи део својих снага под налетом сиријске војске.

Саракиб је други највећи град на југоистоку Идлиба, а његово ослобађање је главни циљ САА. Град се налази на стратешки важном магистралном путу М5, који повезује Дамаск са Алепом.

Турска војска је прошле недеље направила четири контролна пункта око Саракиба, што је био покушај да се спречи напредовање сиријске војске. Међутим, овај покушај је био неуспешан пошто је сиријска војска практично опколила Саракиб.

Војни извор је навео да САА сада гранатира последњ упоришта џихадиста у Саракибу како би их избацила из града, а само један пут је наводно остављен да би терористи могли да се повуку.

САА је Саракиб изгубила 2012. године када је ФСА заузела овај града. Саракиб је од тада постао главно упориште за милитанте које подржава Турска и њихови савезници у Идлибу.

Прочитајте ОВДЕ како су савезници САА ослободили војну базу у Сирији.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА