Најновије

САД ИЛИ НИКАД, ОВО ВАМ ЈЕ ПОСЛЕДЊЕ УПОЗОРЕЊЕ: Овакав ултиматум су сиријски јунаци дали џихадистима! Да ли је ово крај терориста у Идлибу?

Генералштаб сиријске војске саопштио је да даје последњу прилику милитантима који делују у покрајини Идлиб да положе оружје, јавила је у уторак новинска агенција Икбариjа позивајући се на војни извор, додајући да је сиријска војска спремна одбити било какву турску агресију на провинцију.

Сиријска арапска армија (Фото: Јутјуб)

 

„Наше оружане снаге покушавају да дају последњу прилику џихадистима и спасу животе опкољених цивила. Војсци која делује у региону наређено је да дозволе да предају оружје онима који одлуче да се не ослањају на подршку турских снага”, рекао је извор.

Извор је додао да је сиријска војска наставила своју војну операцију против милитаната, који су у борби користили цивиле као “живи штит” у Саракибу и Тел Тукану у Идлибу.

3. фебруара, турско министарство одбране саопштило је да је шест турских војника убијено у нападу сиријске војске у Идлибу.

Турско војно присуство у Сирији никада није санкционисано ни од Дамаска, ни од Савета безбедности УН-а. Турска каже да су њене снаге распоређене у региону у циљу спречавања сукоба у Идлибу.

Борбе су ескалирале у сиријском Идлибу недавно, пошто се сиријска влада бори да врати контролу над тим подручјем, које је и даље велико упориште тероризма у земљи.

Идлиб је дом разних милитантних фракција, а велики део контролише Хаџат Тахрир ал-Шам (раније познат као Ал-Нусра Фронт), сиријски огранак Ал Каиде.

Техеран се спрема за погубљење америчког шпијуна! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА