Најновије

БУНДЕСВЕР ПРЕД КРАХОМ? Војска Немачке остаје без тенкова! Леопарди хитно на модернизацију, до тада остају најрањивији

Председница Европске комисије Урсула вон дер Леyен је донедавно била немачка министрица одбране и вести које стижу из Бундесвера након њеног одласка нису охрабрујуће за Немачку.

Тенк Леопард (Фото: pixabay. com)

Наиме, возни парк немачких тенкова “Леопард” увелике је застарио и треба га поновно опремити. У следеће две године планира се хитно надоградити 204 од 222 тенка старог модела, јавља Билд. Стручњаци упозоравају да ће ово бити озбиљан изазов за Бундесер, јер ће велик део војне опреме бити недоступан војсци. Међутим, ово је хроничан проблем у немачкој војсци, јер је у 2019. години од свих немачких леопарда само 38% било у стању борбене готовости, напомиње публикација.

Због закаснелогог програма наоружавања, Бундесвер се суочава с великим недостатком борбених тенкова “Леопард 2”, извештава Билд. Модернизација најстаријих јединица војне опреме је “нужна“, а делом би се требала одвијати истовремено, наведено је у тајном документу само за службену употребу Бундесвера.

У делу који је успео процурити у јавност стоји како Бундесвер у следеће две године планира надоградити 204 од 222 тенка Леопарда старог модела А6. Тенкови ће бити премештени у радионице и као такви ће бити недоступни  за употребу у војним постројењима, наглашава публикација.

Стручњаци због тога предвиђају недостатке у опремању војске током кључне фазе наоружавања у фебруару 2021. године. У међувремену, немачки тенкови су одавно “проблематична деца” Бундесвера, наводи се у чланку.

У 2019. години је од 245 тенкова Леопард различитих модификација само 94 било спремно за борбу, а то је само 38%. Стога Бундесвер сада анализира како умањити последице нужне модернизације и њен утицај на могућности образовања и оспособљавања новог кадра у оклопно-механизованим постројењима.

Осим тога, модернизација опреме биће озбиљан изазов за немачке оружане снаге, упозоравају стручњаци. Нажалост, ово је само један од многих озбиљних изазова с којима се суочава немачка војска, закључује Билд, који као да амнестира своју миљеницу, бившу министрицу Урсулу вон дер Леyен, иако је највише проблема за Бундесвер настало за време њеног мандата у министарству одбране, којег је водила од децембра 2013. до јула 2019.

Руски “Краснопољ” стигао у Сирију! Више о томе ОВДЕ!

 

Извор: logicno.com/Саша Ф.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА