Најновије

ВЕЛИМИР ЕРАКОВИЋ ЗА ПРАВДУ: Народ је херој!

Да не бих увјек први ја искакао из контекста и писао контра од свих, морам да запазим једну појаву. Одједном је на друштвеним мрежама осванула група "Хероји Црне Горе“ гдје се поименице помињу поједини политичари. Да би сачували јединство Срба, које је сада злата вриједно и значај Епископског савјета,о томе треба престати писати. 

Велимир Ераковић (Фото: Хелмкаст)

Пише: Велимир Ераковић

Херој постоји, али то је народ. Џаба би биле све акције и говори политичара да народ не направи литију од 250 до 300 хиљада људи. Предводе их мудри Епископи на челу са Митрополитом Амфилохијем, Епископом Будимљанско Никшићким Јоаникијем, владиком Диоклиским Методијем и читавим црквеним клиром. Они су натјерали шизофреног предсједника државе да за мошти Светог Василија каже да су то само кости. 

Тај, евидентно је одлазећи никоговић се ничега не боји. Бога најмање јер је атеиста а за људе да не говорим. Мада, ова изјава показује да има тешке психичке проблеме. 

Хероји су и полицајац из Никшића који је бацио палицу и полицајац из Бара који је био у литији, носећи часни крст. Хероји су и начелници из Пљеваља комуналне полиције који су одбили да фарбају тробојку. Хероји данашње Црне Горе су људи потпуно обични, мирни вјерници који знају шта бране, знају да су тренутно темељ православља и који уредно Богу се молећи учествују у литијама. То је тренутно највеће херојство јер клептоман из Растока не зна шта ће. Ипак је Црна Гора премали простор да је сву нападне. 

Народ га је потпуно матирао и довео у стање без изласка. А излазак има, само ако је макар мало разума остало у оној злочиначкој глави. Укини декретом предсједниче Монтенегра закон о слободи вјероисповјести. Након тога поднеси оставку и иди ђе год оћеш, ђе ти је новац и богатство. Иди, у торбу ти се распало. Поведи најближе, поведи тајкуне и стрва да вам се више не зна. Други пут ти нудим да идеш и да народ не крвари због тебе. Наћи ће се политичко решење, да идеш без сукоба. Признај сам себи. Изгубио си битку од часног, честитог и традиционалног народа Црне Горе. Од вјерника. Од Срба на крају. Због тога је народ херој, а не појединци. Народ их је натјерао да не заспивају. 

Комплетан врх ДПС-а. Нико не легне сигуран да се сјутра у Спужу неће пробудити. Велики су новац покрали, државу ојадили, народ осиромашили и плус сад желе духовно да га униште. Да се зна, самим тим народ им је и судија и народ је херој. А диктатор се брани тиме, да му је неко угрозио државу! Није држава џак брашна па да је неко под пазух понесе гдје хоће. Није снага државе у лажи већ у истини. Видио је Мило Ђукановић, краљ без круне да му се дрма трон. Јасно му је шта га чека, зато намјерно провоцира и мошти Светог Василија назива костима.

Ти си Мило атеиста, али запамти ово добро. Ми и наше тијело је трулежно и пропадњиво, од нас остају кости а душа тражи свој мир. Мошти Светог Василија су свједочанство живота вјечнога, одрицања сотоне као што си ти и твоји следбеници. Мошти Светог Василија су побједници добра над злом и можда баш он даје снагу народу да истраје. И народ, а не појединци су хероји овога времена. 

Издржите, пронађите снагу и дођите до циља. Хероји, моли вас ваш брат у Христу.

Прочитајте ОВДЕ зашто је север Црне Горе пун полицајаца.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА