Најновије

КУРТИ ПОНОВО ПРОВОЦИРА ВЛАСТИ У БЕОГРАДУ: Нећу запоставити дијалог са Србијом, али нећу журити

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти, изјавио је да неће одложити или запоставити дијалог са Србијом, али неће журити и оценио да је сада приоритет владе припрема буџета за 2020. годину као и управљачки програм.

Аљбин Курти (Фото: Јутјуб)

"Ми смо у принципу за добросуседске односе, за добре билатералне односе у европском духу, за принципијелан и добро припремљен дијалог, а срели смо се и са политичким и дипломатским представницима са запада из Брисела и Вашингтона”, рекао је Курти током посете општини Пећ.

Он је додао да ће у наредним данима приоритет владе бити да припреми буџет за 2020. годину,  јер је то како је рекао владин план рада.

“Не занемарујемо дијалог, не треба одлагати дијалог, али ни са чим не треба журити “, рекао је Курти.

Он је рекао да ће се састати са Мирославом Лајчаком, као и да ће на тим састанцима открити ставове Косова “како би заштитили национални интерес земље”.

"Не можемо утицати на то ко је изабран у Бриселу и које изасланике постављају за олакшавање или посредовање, али наравно да се сви радујемо састанцима на којима ћемо изнети своје ставове и бранити национални интерес Косова. Имаћемо и владину и државну координацију, укључујући и опозицију, тако да је наша репрезентација достојанствена, моћна и успешна. Као што смо се срели са господином Борељом када је дошао у Приштину, тако ћемо се срести и са његовим изаслаником, било у Приштини или Бриселу”, рекао је Курти.

Прочитајте ОВДЕ шта је Александар Вучић поручио Аљбину Куртију.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА