Најновије

МИЛОВ РЕЖИМ ТУ НЕМА ШТА ДА ТРАЖИ! "Вархељи потврдио, држава не сме да се меша у питања Цркве!"

Председник Нове и један од лидера опозиционог ДФ, Андрија Мандић изјавио је данас, после састанка црногорске опозиције са европским комесаром Оливером Вархејијем у Подгорици, да су добили потврду става, на којем и сами инсистирају, да држава нема шта да тражи по питању унурашњег устројства цркве

Милан Кнежевић и Андрија Мандић (Фото: Јутјуб)

Мандић, међутим, није могао ни да потврди, ни да демантује информацију коју су пренели поједини подгорички медији, да је Влада Црне Горе после разговора са Вархејијем спремна да одложи примену спорног Закона о солободи вероисповести.

Он је у изјави за Тањуг рекао да им је комесар Вархеји потврдио да је европски стандард да је црква одвојена од државе и да држава по цркевним питањима нема ту шта да тражи.

Комесар им је, додао је, потврдио и да се устројство цркве утврђује на основу канонског права и решава унутар цркве, у процедури, кроз разговоре и договоре само са Васељенским патријархом и да држава и партије ту немају шта да траже.

- Веома је важно то што смо чули од човека који је званичник ЕУ и задужен је за питање проширења. Зато смо му рекли да сматрамо да не треба да се чека одлука Уставног суда, већ да се што пре се сазове скупштина и тај закон стави ван снаге - рекао је Мандић.

Вархеји је, каже Мандић, био заинтересован за стање у Црној Гори из угла опозиције, а они су му изнели став да је земља на ивици грађанскокг рата, што је он, утисак је Мандића, озбиљно схватио.

- Колега Милан Кнежевић и ја смо Вархејија упознали са актуелним дешавањима у Црној Гори и указали да би Брисел требало снажније да се укључи, јер је Црна Гора, захваљујући политици Мила Ðукановића и црногорске владе, на ивици сукоба. Све маске су пале и било би добро да се уз њихову помоћ утиче на Ðукановића и да се не дозволи да дође до сукоба - указао је Мандић.

Ђукановић рушио сваког српског председника! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА